Meter- en peterschap

Sommige katten plaatsen we niet ter adoptie omdat ze te oud of ziek zijn. We hebben ook katten in onze opvang die al zo veel meegemaakt hebben dat we hun de stress van een verhuis niet opnieuw willen aandoen. Deze katten verblijven permanent in onze opvang.

Helaas kost elke kat in onze opvang ook geld: dierenartskosten, medicatie, voeding, vaccinaties en ontwormigen horen er allemaal bij. Door het groot aantal vaste bewoners zijn we voor hun op zoek naar een meter of peter.

Je kan meter of peter worden van één (of meerdere) van onze katjes of – als je niet kan kiezen – kan je ook gewoon meter/peter worden van de organisatie 🙂

Een meter/peterschap houdt in dat je €15 per maand schenkt aan onze organisatie. Deze schenking gebruiken we voor de verzorging van het gekozen katje of voor alle katjes die in onze opvang blijven als je geen specifiek katje wil kiezen.

Wat houdt een meter of peterschap in?

Je steunt onze opvang en onze permanente opvangertjes natuurlijk financieel! Maar wat krijg je in ruil?

  • Je kiest zelf van welke kat je meter of peter wordt
  • Je ontvangt maandelijks een update met foto van ons over jouw mete- of petekat
  • Je kan, als je dit wil, elke 3 maanden een afspraak maken met het opvanggezin om je mete- of petekat te bezoeken

Hoe meter of peter worden?

Je kan meter of peter worden door je bank een permanente opdracht te geven voor minimum 15€ per maand ten voordele van vzw Poezensnoetje. In de mededeling laat je “meterschap/peterschap” + de naam van het katje zetten.

Voor 15 euro kunnen we één kat een maand lang natvoer geven 🙂

Bedankt aan alle meters en peters voor jullie steun!

Heb je vragen over het meter/peterschap of wil je graag meter of peter worden van een katje? Neem dan zeker contact met ons op via het contactformulier op de website of via mail naar poezensnoetje@gmail.com.

 

Deze katjes zoeken nog een meter of peter

 

Anna

Meter: Mariet Hollemans

Op 7 maart 2019 kregen we ook voor Anna leuk nieuws! Mariet Hollemans die enkele maanden geleden ook al een katje adopteerde, is vanaf nu haar meter! Proficiat!

Anna kwam in juni 2017 in opvang met een nestje kittens. Haar kittens vonden al snel een foreverhome, maar Anna is niet echt aaibaar. Ze woonde in Lot als zwerfpoesje bij een lieve dame van 90 jaar die haar jarenlang te eten gaf. De echtgenoot van die mevrouw kwam te overlijden en mevrouw zelf kon niet alleen blijven wonen en zo kwam Anna bij Poezensnoetje terecht. Er is weinig kans dat ze zal geadopteerd worden. Ze is nu ongeveer 7 a 8 jaar oud maar niet echt aaibaar. Ze is gelukkig bij onze opvangmama Chris waar ze veel ruimte heeft en ook een buitenren, waar ze het liefst in vertoeft.

Anna

Anna

 

Lio

Meter: Erna Dobbels
Peter: Marc Van Nieuwenhove

We hebben nog meer fantastisch nieuws! Ons Lio heeft na lange tijd dubbel geluk: ze heeft sinds deze maand een meter én een peter! Zo blij voor ons mooi zwart pantertje met haar prachtige ogen 🙂

De fiere meter is Erna Dobbels uit Geraardsbergen en de trotse peter is Marc Van Nieuwenhove uit Wambeek!

Erna koos voor Lio omdat Lio vorig jaar in Geraardsbergen gevangen werd. Lio kon na sterilisatie niet terug uitgezet worden in de sociale wijk waar ze leefde omdat ze er steeds door de buurtbewoners werd weggejaagd.

Ze was amper één jaar oud. Lio zou het liefst een nieuwe thuis vinden als buitenpoesje, dan zou ze volgens haar opvangmama Chris veel gelukkiger zijn.

Van harte bedankt meter Erna en peter Marc voor de maandelijkse steun voor Lio! ❤

Ons Lio werd trouwens nog extra verwend, haar meter bezorgde ons een voedingspakket en peter Marc stortte maar liefst 100 € extra op onze Poezensnoetrekening voor zijn metepoesje! Een hele dikke dank je wel voor deze extra steun. ❤

Lio

Lio

 

Puma

Meter: Saskia De Greef

Update februari 2020: Joepie ook onze Puma heeft een meter: Saskia De Greef. Een dikke proficiat, heel leuk dat je dit grombeertje wilt steunen.
Na het overlijden van Astra, waar Saskia al een dik jaar meter van was, kon ze niet goed kiezen tussen ons zorgenkindje Ella en niet plaatsbare mamapoes Puma, dus werd ze maar meter van allebei. Dubbel dikke merci !

UPDATE 18/11/2019 : Mamapoes Puma kan niet aarden binnenshuis. Ze is helaas haar kittens verloren en is zelf dood ongelukkig. Daarom heeft haar opvangmama Sarah besloten dat ze bij haar mag blijven wonen als buitenpoesje, ze krijgt er een warm slaapplekje in het tuinhuis en mag verder opnieuw van haar vrijheid genieten.

Even voorstellen ik ben Puma. Jammer genoeg heb ik al wat watertjes door gemaakt. Met mijn 6 jaar ben ik niet meer de lieve kitten die je zou willen maar een lieve mama. Ik ben nog heel bang en blaas nog lichtjes, mijn opvang gezin is nog volop met mij aan het werken zodat ik mensen terug kan vertrouwen. Wie wil mij een nieuwe thuis bieden waar ik zeer welkom ben.
Het liefst ergens op een boerderij waar ik toch nog kan schuilen ik de schuur als het slecht weer is.

Puma verblijft bij opvangmama Sarah in Halle.

Puma

Puma

Aslan

Meter: Sandrine Mosselmans

Onze prachtige rosse huistijger Aslan, uitzonderlijk alleen op de foto zonder partner in crime Wolf, vindt het vandaag eerder een weertje om lekker binnen te blijven en een dutje te doen.

Heel veel groetjes aan zijn fiere meter Sandrine Mosselmans. Hartelijk dank voor de steun! ❤

Aslan

Aslan

Wolf

Meter: Hilde Debontridder

We hebben ook goed nieuws te melden: onze Wolf heeft een nieuwe meter. Dikke proficiat Hilde Debontridder en een hele dikke dank je wel voor de steun. Ik heb Wolfje vanmorgen het goede nieuws kunnen melden en een aai op zijn kopje kunnen geven (niet dat hij dat leuk vond maar hij had mij te laat zien afkomen of dacht dat hij goed verstopt zat). Dus dikke poot van Wolfje (alhoewel met zijn 7 kg mogen we gerust Wolf zeggen zeker). ❤

Wolf is het beste vriendje van Aslan en kwam in de opvang eind september 2018 als een echt sukkelaartje, vol ongewenste parasieten. Wat was hij blij toen zijn oortjes gekuist werden en hij elke avond goed geborsteld werd.
Hij heeft bovenaan nog steeds geen snijtandjes, ze komen niet goed door. Bovendien heeft hij ook dubbele hoektanden bovenaan, die zouden nog moeten uitvallen bij tandwissel maar is nog steeds niet gebeurd. Zelf heeft hij er geen last van, want eet goed. Het is een lekkerbek en echt een ferme kater. Met natvoer is hij altijd te verleiden.

Wolf is geen knuffelkat. Wel zeer speels en houdt van ravotten met de andere opvangertjes. Ook de ballenbaan vindt hij super! Aaien hoeft niet echt voor hem, en oppakken al zeker niet. Meestal ligt hij op een kussen of in een holletje. Als je hem pakt dan verkrampt hij precies en doet zijn oogjes toe. Keischattig 😉

Wolf en Aslan zijn beste maatjes in de opvang. Je ziet ze altijd samen. Sinds eind april zitten ze niet meer in de opvangruimte, maar mogen ze vrij rondlopen en een echt poezenleven leiden. Bij mooi weer zijn ze altijd samen in de tuin te vinden.

Er is weinig kans dat iemand Wolf en Aslan een foreverhome zou bieden (hen vangen zou al een hele opgave zijn), vooral omdat ze zelf gekozen hebben om altijd samen te blijven, daarom hebben we beslist dat ze bij hun opvangmama mogen blijven wonen.

Wolf

Wolf

 

Rebelle

Meter: Carine De Kock

Rebelle kwam in opvang in oktober 2017 na een vangactie aan een rusthuis in Maurage, nabij La Louvière. Ze was toen een puber van enkele maanden oud, geboren in juni 2017. Ze is enkel aaibaar door haar opvangmama Chris, maar andere mensen vertrouwt ze niet en dan is ze agressief. Ze kon niet terug naar het rusthuis en dus zal Rebelle een blijvertje zijn.

Rebelle

Rebelle

 

Aina

Meter: Annelies Luchtens

Aina is geboren in de lente van 2018 en nog niet sociaal. Ze heeft nog geen vertrouwen in mensen. Ze is wel heel rustig en kan zeker binnenhuis verblijven, maar stopt zich meestal weg.

Voor Aina zoeken we een thuis waar men niets van haar verwacht, en haar op haar eigen tempo laat openbloeien. Iemand met veel geduld dus, in een rustige omgeving zonder kinderen, want ze schrikt snel. Als ze zich niet veilig voelt blaast ze en durft ze bijten. Het is vooral uit angst, niet uit agressie.
Misschien maakt ze nog de klik vroeg of laat, misschien ook niet. Ze is vrij klein van gestalte. Ze kan eventueel ook als buitenpoesje.
Ze is niet graag alleen en vrij sociaal naar andere katjes toe.

Voor niet sociale katjes hanteren we een speciaal tarief (vrije bijdrage), ondanks dat ze volledig in orde zijn met vaccins, steriel en gechipt).

Aina verblijft bij onze opvangmama Sybille in Buizingen.

In afwachting van een geschikte kandidaat adoptant, mag Aina bij haar opvangmama blijven wonen. Haar fiere meter is Annelies Luchtens.

Aina

Aina

Zeus aka Snorremans

Meter: Martine Marcelis 
Peter: Francis Moens

Martine Marcelis en peter Francis Moens zijn sinds augustus 2019 de fiere meter en peter van Zeus ❤
Hartelijk dank voor de maandelijkse steun!

Zeus is geboren in juli 2018 en komt uit een nestje van 4. De andere 3 kittens maakten vrij snel de klik en vertrokken naar hun foreverhome. Zeus is graag bij mensen en volgt je overal, maar wilt niet aangeraakt worden. Dan wordt hij agressief. Maar hij is heel sociaal naar andere katjes toe en is super schattig met zijn wit snorretje. Maar voor Zeus een gouden mandje vinden zal moeilijk worden, misschien maakt hij op termijn nog wel de klik? Of ziet iemand het zitten een niet aaibaar katje een kans te geven? Hij gaat graag buiten in de tuin, maar zit toch ook graag binnen in de zetel. Een echt buitenpoesje is het dus niet.

Zeus verblijft bij opvangmama Sybille in Buizingen, waar hij liefst de ganse tijd kortbij haar is en haar overal volgt, maar aaien? Brrrrrr ne hoor, dat hoeft niet voor Zeusje.

Zeus

Zeus

Zeus

Zeus

 

Ella

Meters: Mia Pennewaert, Saskia De Greef

 

Update 1/02/2020: De dierenartskosten en medicatie voor onze chronisch zieke Ella lopen maandelijks op tot +/- 50 €. Wij zijn dan ook heel erg dankbaar dat ons Ella’tje er een nieuwe meter bij heeft! Dikke dank u wel voor de steun meter Saskia De Greef en dikke proficiat!

Joepie! Wij zijn heel trots om jullie aan te kondigen dat Ella een lieve meter heeft : Mia Pennewaert. Een hele dikke dank u wel Meter Mia! Ik ben superblij met jou als meter. Ik zal regelmatig wat fotootjes sturen en laten weten hoe het met mij gaat. Dikke knuffel en poot.
En dikke proficiat met jouw meterschap vanwege het Poezensnoet-team. 🙂

Ella is lange tijd vrij ziek geweest en moest aan de aerosol. Ze heeft niesziekte gehad en ook calici, ze heeft zelfs parvo overwonnen. Ella is geboren op 25 mei en werd begin december, toen haar gezondheid het toeliet gesteriliseerd. Tijdens de sterilisatie werd er ook in haar keel gekeken. Ze heeft blaasjes in haar keel, een gevolg van het calici virus. Door die blaasjes hoor je haar ademhaling zo fel omdat dat vibraties geeft 😮 Maar verder ziet ze er goed uit hoor, is echt aan de beterhand. Aangezien haar weerstand door de vele antibiotica die ze heeft moeten nemen, niet optimaal is, en we geen garantie kunnen geven hoe haar gezondheid verder zal evolueren, hebben we beslist dat Ella voor altijd een Poezensnoetjepoes zal blijven. Ze mag bij haar opvangmama Liesbeth (en Sonja) blijven wonen in Lot.

Ella

Ella

Meter of peter worden?

Heb je vragen over het meter/peterschap of wil je graag meter of peter worden van een katje? Neem dan zeker contact met ons op via het contactformulier op de website of via mail naar poezensnoetje@gmail.com.