Meter- en peterschap

Sommige katten plaatsen we niet ter adoptie omdat ze te oud of ziek zijn. We hebben ook katten in onze opvang die al zo veel meegemaakt hebben dat we hun de stress van een verhuis niet opnieuw willen aandoen. Deze katten verblijven permanent in onze opvang.

Helaas kost elke kat in onze opvang ook geld: dierenartskosten, medicatie, voeding, vaccinaties en ontwormigen horen er allemaal bij. Door het groot aantal vaste bewoners zijn we voor hun op zoek naar een meter of peter.

Je kan meter of peter worden van één (of meerdere) van onze katjes of – als je niet kan kiezen – kan je ook gewoon meter/peter worden van de organisatie 🙂

Een meter/peterschap houdt in dat je €15 per maand schenkt aan onze organisatie. Deze schenking gebruiken we voor de verzorging van het gekozen katje of voor alle katjes die in onze opvang blijven als je geen specifiek katje wil kiezen.

Wat houdt een meter of peterschap in?

Je steunt onze opvang en onze permanente opvangertjes natuurlijk financieel! Maar wat krijg je in ruil?

  • Je kiest zelf van welke kat je meter of peter wordt
  • Je ontvangt maandelijks een update met foto van ons over jouw mete- of petekat
  • Je kan, als je dit wil, elke 3 maanden een afspraak maken met het opvanggezin om je mete- of petekat te bezoeken

Hoe meter of peter worden?

Je kan meter of peter worden door je bank een permanente opdracht te geven voor minimum 15€ per maand ten voordele van vzw Poezensnoetje. In de mededeling laat je “meterschap/peterschap” + de naam van het katje zetten.

Voor 15 euro kunnen we één kat een maand lang natvoer geven 🙂

Bedankt aan alle meters en peters voor jullie steun!

Heb je vragen over het meter/peterschap of wil je graag meter of peter worden van een katje? Neem dan zeker contact met ons op via het contactformulier op de website of via mail naar poezensnoetje@gmail.com.

Deze katjes zoeken nog een meter of peter

Anna

Anna kwam in juni 2017 in opvang met een nestje kittens. Haar kittens vonden al snel een foreverhome, maar Anna is niet echt aaibaar. Ze woonde in Lot als zwerfpoesje bij een lieve dame van 90 jaar die haar jarenlang te eten gaf. De echtgenoot van die mevrouw kwam te overlijden en mevrouw zelf kon niet alleen blijven wonen en zo kwam Anna bij Poezensnoetje terecht. Er is weinig kans dat ze zal geadopteerd worden. Ze is nu ongeveer 7 a 8 jaar oud maar niet echt aaibaar. Ze is gelukkig bij onze opvangmama Chris waar ze veel ruimte heeft en ook een buitenren, waar ze het liefst in vertoeft.

Anna

Anna

Lio

Dit prachtige zwarte katje kwam in opvang na een vangactie in een sociale wijk in Geraardsbergen. Ze werd er door iedereen weggejaagd en kon dus absoluut niet teruggezet worden na sterilisatie. Na maanden in opvang en socialisatie, blijkt ze echter nog steeds niet aaibaar en heeft ze een doodse schrik van mensen… We vrezen dus dat Lio een blijvertje zal zijn. Ze zit het liefst in de buitenren bij opvangmama Chris, maar droomt eigenlijk van een nieuwe thuis als stal- of buitenpoesje waar ze een warme slaapplek krijgt en dagelijks vers water en voeding, want ze is het niet meer gewend om voor haar eigen maaltijden te zorgen.

Omdat we vrezen dat Lio een blijvertje zal zijn, zoeken we ook voor dit prachtige katje een meter of een peter.

Lio

Lio

 

Choco

Meer info volgt.

Choco

Choco

 

Oksana

Oksana is een kattinnetje geboren in 2017. Ze kwam in opvang samen met haar broertje Odin maar werd nooit echt sociaal. Ze verhuisde een paar keer van opvanggezin in de hoop dat ze de klik zou maken maar helaas. Bij haar opvangmama Chris, waar ze heel waarschijnlijk zal blijven wonen, is ze wel heel relax. Ze is ook sociaal en geniet van de ruimte en de buitenren met zicht op de tuin.

Oksana

Oksana

 

Azrael

Alweer fantastisch nieuws! Moeke Jos Ocula en Martine Marcelis worden allebei meter van deze lieve schat. Dikke proficiat en bedankt voor de steun!

Lieve knuffel Azrael is met zijn 17 jaar ons oudste opvangertje. Hij kwam in opvang nadat zijn hoogbejaarde baasjes niet meer voor hem konden zorgen. Meneer is helaas overleden en mevrouw moest noodgedwongen naar een rusthuis verhuizen.
Daarom zocht de zoon een oplossing voor Azrael en kwam via Dierenplezier bij ons terecht.

Azrael verblijft bij onze opvangmama Chris en is uiteraard een blijvertje. Hij geniet er van zijn dagen aan het raam en ligt steeds kortbij de verwarming.
We hopen dat Azrael nog enkele gelukkige jaren bij ons mag doorbrengen.

Azrael

Azrael

 

Astra

Proficiat meter Saskia de Greef!

Astra is een kattinnetje van 11 jaar oud. Ze is volledig doof en heeft regelmatig last van poliepen in haar oortjes.
Astra is een blijvertje en woont bij onze opvangmama Chris.

Astra

Astra

Lina

Proficiat meter Ingrid Nechelput!

Lina is 7 jaar oud. Ze is gevonden in Brussel nu al jaren geleden samen met haar tweelingzus. Beide zusjes waren doodziek, Lina overleefde. Ze zit al jaren bij onze opvangmama Chris die vroeger als vrijwilliger voor een ander asiel in Wallonië werkte en wij hebben haar onlangs overgenomen. Ondanks dat ze al jaren bij haar opvangmama verblijft, kan Chris ze enkel strelen of aanraken als ze honger heeft en tegen de benen wrijft. Verder vertrouwt ze niemand, waardoor ze dus nooit werd geadopteerd en dus vermoedelijk bij Chris zal blijven wonen. Het is een prachtige kattin met een eingezinnig karaktertje.

Lina

Lina

Rebelle

Proficiat en bedankt voor de steun Carine De Kock!

Rebelle kwam in opvang in oktober 2017 na een vangactie aan een rusthuis in Maurage, nabij La Louvière. Ze was toen een puber van enkele maanden oud, geboren in juni 2017. Ze is enkel aaibaar door haar opvangmama Chris, maar andere mensen vertrouwt ze niet en dan is ze agressief. Ze kon niet terug naar het rusthuis en dus zal Rebelle een blijvertje zijn.

Rebel

Rebelle

Rebel


Rebelle

Oscar

Bompa Oscar is ongeveer 15 jaar oud. Ondanks dat hij geen tandjes meer heeft, geniet hij nog steeds van lekker eten. Hij kwam samen met Olli en Oliver in onze opvang na een vangactie in Herne. De bewoners die hen eten gaven verhuisden en ze wilden de 3 zwervers niet aan hun lot overlaten. Zo kwamen ze dus in onze opvang terecht. Oscar is zeker een blijvertje. Hij werd intussen gecastreerd en is al wat rustiger. Vreemde mensen vertrouwt hij echter niet, hij zit graag in de buitenren waar hij vrij toegang tot heeft.

Oscar

Oscar

Ushi

Joepie, lieve Ushi heeft een meter, proficiat Hilde Debontridder!

Ushi is een lieve kater van meer dan 15 jaar oud. Hij werd achtergelaten of gedumpt. Heeft glaucoom. Het is het meest aanhankelijke katje van onze permanente opvang. Hij loopt de ganse tijd achter bezoekers of zijn opvangmama aan voor een aai of knuffel. Een echte lieverd. Hij geniet van zijn oude dag en is nog vrij actief.

Ushi

Ushi

Ella

Meter: Mia Pennewaert

Ter adoptie: Ella

Ella

Lees meer over Ella. Wil je graag meter of peter worden? Neem dan zeker contact met ons op!