Ter adoptie

Heeft u interesse in de adoptie van een kitten? Lees hier meer over de adoptieprocedure of vul het aanvraagformulier voor de adoptie van een kitten in.

We hebben ook een aantal volwassen katten en stalkatten ter adoptie, deze vind je onderaan de pagina. Ook zij verdienen een gouden mandje 🙂

Onze opvanggezinnen en vrijwilligers gaan er even tussenuit tot 4 januari om te genieten van een welverdiende rust. Tot dan heeft het geen zin om te bellen of mailen voor adopties en zullen we enkel dringende oproepen behandelen. Vanaf 4 januari 2021 starten we opnieuw met de selectieprocedures.

Opgelet: de pagina wordt slechts één keer per week geüpdatet. De meest recente status van adoptie van de verschillende kittens kan je bekijken op onze Facebookpagina.

Voor een adoptie doen we een evaluatie van alle aanvragen die we ontvangen hebben voor een kitten. Daaruit kiezen we de adoptanten die het beste passen bij de noden van het katje. Het kan dus even duren voor je antwoord krijgt op je aanvraag maar je mag wel altijd een antwoord van ons verwachten.

Kittens ter adoptie:

 

Lola en Lolita

Lieve Lola die als pubermeisje zwanger op straat liep en bij ons mama
Werd van een dochter Lolita is klaar om op zoek te gaan naar haar gouden mandje.
Dit mandje staan ergens waar ze samen met Lolita kan gaan. Lola is heel lief en sociaal maar lolita heeft het minder op mensen maar des te meer speelt ze dolgraag met haar mama. Voor deze 2 schatten zoeken we een rustige thuis, zodat Lolita nog verder kan ontdooien naar mensen toe. Deze 2 prachtige meiden verblijven opvangmama Sonja in lot.

Wil jij Lola en Lolita adopteren. Gelieve dan het adoptieformulier op de website in te vullen.

 

Frankie en Barra

Ik wil jullie graag voorstellen aan Frankie en Barra, 2 jonge dames (Frankie is ongeveer 1,5jaar, Barra 6maand) die elkaar écht gevonden hebben. Daarom willen we hen ook graag samen plaatsen.

Zoals je misschien al een beetje op de foto kan zien, is Frankie geen alledaags katje. Jammer genoeg heeft onze dierenarts hersenschade bij haar vastgesteld. Begrijp me niet verkeerd: Frankie is écht geen katje om medelijden mee te hebben, maar wel om bewondering voor te hebben! Toen ze gevonden werd, was ze in erbarmelijke staat, maar ze heeft het ondanks haar handicap toch maar mooi meer dan een jaar in het wild overleefd! Intussen zijn de fysieke verwondingen genezen en is ze heel speels en nieuwsgierig geworden, en, heel eerlijk, 1 van de favorietjes van haar opvangmama.

Frankies vriendinnetje Barra was een erg angstig en bedeesd katje. Tenminste, voordat ze Frankie leerde kennen! Doordat Frankie anders beweegt dan andere katjes, was het zeker geen liefde op het eerste zicht. Maar het duurde voor Barra niet lang om door de handicap te kijken en een hartevriendin te zien 🥰

Zowel Frankie als Barra hebben een groot deel van hun leventje buiten doorgebracht en zij missen dit ook erg. Wanneer ze even een half uurtje in de ommuurde tuin mogen spelen, zie je hen dan ook helemaal opleven. Voor hen zoeken we dan ook een thuis waar ze als binnenkatje kunnen leven, maar met de mogelijkheid om buiten op een veilige manier een frisse neus te gaan halen, zoals een ommuurde tuin, een koertje of een buitenren. Door haar handicap kan Frankie absoluut niet als buitenkatje leven!

Deze 2 schatten verblijven momenteel bij opvangmama Evi in Gooik. Wil je graag kennismaken? Dat kan! Stuur snel een adoptieformulier in 😉

 
 

Jongvolwassen en volwassen katten ter adoptie:

 

Leah

Ook Leah is onrechtstreeks slachtoffer van het coronavirus.
Haar baasje is helaas palliatief en de zoon zocht een goede oplossing voor de katjes van zijn mama, waaronder dit rustige meisje van 1 jaar oud.

Als het etenstijd is zal Leah luidkeels vragen om iets lekkers om daarna in de zetel bij jou in slaap te vallen.

Leah is de ideale match voor iemand die een jong binnenpoesje zoekt, maar liever het kattenkwaad van kittens overslaat.
Leah is sociaal met andere katjes maar kan ook alleen geplaatst worden, mits ze voldoende aandacht krijgt.

Ze verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle.

Leah

Ter adoptie: Leah

 

Samen ter adoptie: Quara en Quine

Wij willen jullie graag Quara voorstellen samen met haar zusje Quine. Deze jongedames zijn beiden op ongeveer 1,5 jaar oud geschat door onze dierenarts.

Jullie hebben Quara mogelijk al eerder ter adoptie zien verschijnen. Aangezien zusje Quine na een aantal maanden in opvang te zijn nog altijd érg bang is en enkel Quara vertrouwt, lijkt het ons dan ook de enige optie om hen samen te plaatsen.

Quara heeft intussen wél al een mooie evolutie gemaakt. Zij geniet énorm van alle aandacht en knuffeltjes die ze krijgt. Oppakken is wel nog erg eng voor haar. Maar in bed komt ze intussen graag op schoot liggen of heerlijk dicht bij jou. Doordat ze nog vrij jong is, is zij ook heel erg speels. Jammer genoeg heeft zij door het leven buiten nooit echt geleerd om op een rustige manier te spelen. Bijten wanneer ze té enthousiast wordt is een probleem waar nog aan gewerkt moet worden..
Doordat Quine nog extreem angstig is en Quara nog een bijtprobleem heeft, worden zij niet geplaatst in een gezin met kleine kinderen of andere huisdieren. Bij voorkeur heb je tuintje waar de dames bij mooi weer kunnen vertoeven, want dit missen ze wel.

Momenteel verblijven Quara en Quine bij opvangmama Evi in Gooik. Heb je interesse en wil je graag kennismaken? Dat kan! Vul snel het aanvraagformulier.

ter adoptie: Quara en Quine

Ter adoptie: Quara en Quine

 

Sophie

We moeten onze voorstelling van Sophie een beetje bijsturen. Sophie is een katje met een handleiding, heel aanhankelijk, loopt graag achter je aan…. Ze wilt graag alle aandacht voor haar, wordt graag geaaid… MAAR alleen als zij erom vraagt en als ze er genoeg van heeft, durft ze wel eens uithalen. Sophie is niet zo gek op andere poezen en wordt als het van haar afhangt bij voorkeur als poes alleen geplaatst, bij iemand die veel thuis is en waar ze de aandacht niet moet delen.
Omdat ze met haar energie geen blijf weet, gaan we voor Sophie op zoek naar een thuis met een veilige tuin.

Sophie verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle.

Interesse in Sophie? Vul dan het aanvraagformulier in op onze website.

Sophie

In optie: Sophie

 

Roos

Roos is een super lieve zachte meid. Ze heeft maar één oogje ten gevolge van mishandeling in haar jonge leven.
Ze houdt van aandacht, spint, knuffelt erop los en geeft kopjes.
Ze werd al een paar keer geadopteerd, maar kan niet wennen aan het alleen zijn en jankt zich te pletter.

Voor Roos zoeken we een nieuwe thuis als binnenpoes, waar nog een andere poes aanwezig is zodat ze zich niet eenzaaam voelt, of bij iemand die 2 poezen wenst te adopteren. Bij voorkjeur bij iemand die heel veel thuis is.

Roos is geboren in 2018 en is dus 2 jaartjes oud. Ze verblijft in Halle.

Interesse in Roos? Vul dan het aanvraagformulier in op onze website.

Roos

In optie: Roos

 

Stalkatten en niet-sociale katten ter adoptie

 

Anna

Deze mooie langharige poes is de vrouwelijke versie van Grumpy Cat. Op elke foto kijkt ze boos en wantrouwig. Anna is geboren op 9/09/2015 en NIET AAIBAAR. We hebben haar overgenomen van een ander asiel en kennen helaas haar achtergrond niet, maar het is duidelijk dat ze weinig vertrouwen heeft in de mens. Enkel met snoepjes kan je haar benaderen zonder dat ze uithaalt. We vrezen dus dat de kans groot is dat ze niet meer verder evolueert, tenzij ze een klik heeft met iemand en daardoor verandert.

Volgens haar vaccinatieboekje was ze al een jaar of 4 in opvang. Eén keer is haar opvangmama erin geslaagd haar te aaien toen ze naast haar in de zetel kwam zitten om zich te wassen. Aangezien ze reeds jaren als binnenpoes leeft, is het geen optie voor ons om haar te plaatsen als buitenpoes. Met haar lange vacht is het ook niet aangeraden om buiten te leven.

We zoeken voor Anna dus een thuis waar ze gewoon kat mag zijn, zonder dat er iets van haar wordt verwacht. Ze is vrij rustig en wel heel mooi om naar te kijken.

Wie geeft deze schoonheid een kans op een foreverhome ondanks haar karakter en niet aaibaarheidsfactor? Ze is vrij sociaal naar andere katjes toe. Af en toe is er eentje met wie ze geen klik heeft, maar doorgaans lukt het wel.

Anna verblijft bij onze opvangmama Sybille in Buizingen. Ze is volledig wettelijk in orde, werd recent gevaccineerd en ontwormd en is dus vertrekkensklaar.

Ter adoptie: Stalkat Anna

Ter adoptie: Anna

Is dit je eerste kitten? Lees dan zeker ook ons artikel over de aanschaf van een kitten.

Deze geadopteerde kittens verblijven vanaf nu in hun gouden mandje!

Wil je op de hoogte blijven van alle kittens die ter adoptie komen? Volg dan zeker ook onze  Facebookpagina.