Ter adoptie

Het kittenseizoen loopt ondertussen ver ten einde. We hebben momenteel vooral volwassen katten en nog te socialiseren kittens in opvang.

Heeft u interesse in de adoptie van een kitten? Lees hier meer over de adoptieprocedure of vul het aanvraagformulier voor de adoptie van een kitten in.

We hebben ook een aantal volwassen katten en stalkatten ter adoptie, deze vind je onderaan de pagina. Ook zij verdienen een gouden mandje 🙂

Opgelet: de pagina wordt slechts Ă©Ă©n keer per week geĂĽpdatet. De meest recente status van adoptie van de verschillende kittens kan je bekijken op onze Facebookpagina.

Voor een adoptie doen we een evaluatie van alle aanvragen die we ontvangen hebben voor een kitten. Daaruit kiezen we de adoptanten die het beste passen bij de noden van het katje. Het kan dus even duren voor je antwoord krijgt op je aanvraag maar je mag wel altijd een antwoord van ons verwachten.

Kittens ter adoptie:

 

Ter adoptie: Vasco, Vicky, Vivaldi en Vesta

Mag ik jullie het volgende nestje voorstellen:
Een speelse bende van drie zusjes en hun broer.
Ze zijn ongeveer 12 weken oud, gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt. Bovendien zijn het echte schatjes.
Aangezien ze heel sociaal zijn worden ze het liefst per twee geadopteerd.
Wie kan helpen om hun finaal gouden mandje te vinden?
Ze verblijven momenteel bij hun opvangpapa in Halle.

!!!!OPGELET!!!!
Toch even vermelden dat de mama van deze kittens leucose (kattenleukemie) positief getest werd. Er is 30% kans dat de kittens hierdoor ook besmet zijn. Dit kan pas op 6 maand getest worden. Ze worden daarom tot er uitsluitsel is enkel geplaatst in een gezin waar ze al binnenkatjes kunnen leven en waar geen andere katjes zijn. Als blijkt dat ze ook leucose positief zijn moeten ze steeds als binnen kat gehouden worden om verdere besmetting te voorkomen.
Een katje met leucose kan perfect lang en gelukkig leven. Wanneer de ziekte echt uitbreekt, kunnen ze hieraan overlijden. Maar een katje met leucose kan ook perfect lang en gelukkig leven en op latere leeftijd heen komen te gaan van ouderdom.

Vasco (links boven)
Kan zowel genieten van heerlijk spelen als van een rustig dutje. Geniet van krabben onder de oren en zal niet aarzelen om je dat duidelijk te maken.

Vicky (rechts boven)
De avonturier. Is heel dapper en gaat graag alles verkennen. Heel zelfstandig. Soms nood aan een knuffel maar evenzeer aan een momentje alleen.

Vivaldi (links beneden)
Het mannetje van de bende. Heel nieuwsgierig. Soms bedeesd. Super lief. Eenmaal er een vertrouwensrelatie is ook een echte knuffelbeer.

Vesta (rechts beneden)
Een echte knuffelbeer. Krijgt en geeft heel graag aandacht en knuffels. Is zeer aanhankelijk en speels.

Willen jullie deze schatjes adopteren. Gelieve dan het adoptieformulier op de website in te vullen.

Vasco-Vicky-Vivaldi-Vesta

Ter adoptie: Vasco-Vicky-Vivaldi-Vesta

Jongvolwassen en volwassen katten ter adoptie:

 

Io

Ik ben Io. Ik ben een poesje van ongeveer 1 à 1,5 jaar oud.
Mijn kittens werden geboren in de tuin van onze opvangmama, waar ik al mijn hele leventje heb doorgebracht als zwerfkatje. Dankzij mijn opvangmama, die elke dag lekkere hapjes neerzette, woonde ik daar erg graag.
Van mijn opvangmama mochten mijn kittens en ik binnen komen wonen. Want ik kon wel perfect voor mijzelf zorgen, maar mijn baby’s waren zo klein en kwetsbaar…
Ik zag mijn kleintjes dus opgroeien, en heb hen alles gegeven wat ze nodig hadden, maar ze zijn binnenkort klaar om de wijde wereld te ontdekken.
De bedoeling was dat ik terug in de tuin van de opvangmama zou gaan wonen, maar toen ik werd gesteriliseerd, werd er ook nog een of andere test afgenomen…. Waardoor ik dus nu FIV-positief blijk te zijn.
Het is perfect mogelijk om een kat met aids in huis te nemen. Is niet erg… ik kan er alleszins prima mee leven. Ik ben ook nog supergezond op dit moment… en dat na 5 kittens grootgebracht te hebben… ik kan dus wel tegen een stootje.
Misschien zal ik ooit wel extra zorg nodig hebben… maar het is ook perfect mogelijk dat ik zonder veel problemen even oud word als een andere kat.
Dus nu mag ik op zoek naar een eigen thuis, waar ik goed verzorgd zal worden, liefst met rustige lieve mensen, en als enige kat in huis.
Ik ben heel lief, wordt graag geaaid, maar kom (voorlopig) niet graag op de schoot zitten.
Ik zou wel liefst bij iemand gaan wonen die ook een buitenren heeft, of een volledig afgesloten tuin.
Want eerlijk gezegd… dat binnen zitten was goed voor eventjes, maar ik zou toch veel liever ook eens buiten kunnen lopen en genieten van het zonnetje…de wind en de geur van het gras…en vliegen vangen… mijn favoriete bezigheid.
Dus…heb jij en plekje voor mij? Krijg ik de kans om helemaal verder open te bloeien bij een geduldige familie ? Ik hoop het heel erg !!
Als je mij wil adopteren, gelieve het adoptieformulier in te vullen op de website

Io

Ter adoptie: Io

Nina

Nina is een heel lieve kattin van 2 jaar oud. Het is een echte knuffelpoes. In groep is ze
eerder teruggetrokken. Ze komt pas eten als de anderen gedaan hebben. Voor Nina zoeken we een thuis als binnenpoes, waar ze veel aandacht en knuffels krijgt. Ze kan alleen geplaatst worden, maar kan ook naar een thuis waar reeds een ander katje aanwezig is, hoewel ze zich dan waarschijnlijk wel zal laten domineren. Een grote groep met meerdere katjes is niet ideaal voor Nina.

Nina verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle.

Wie interesse heeft om Nina een bezoekje te brengen, mag het aanvraagformulier invullen op onze website.

Nina

Ter adoptie: Nina

 

Pepper

Pepper heeft de looks van een zwarte Oosterse korthaar, herkenbaar aan het driehoekige kopje. Pepper werd geboren in 2014 en werd afgestaan omwille van de Coronacrisis. ij heeft een gat in zijn oorschelp maar zonder enig gevaar voor zijn gezondheid.

Pepper babbelt graag en antwoordt als je tegen hem praat. Hij heeft altijd binnen geleefd. Hij is enig kind door exclusiviteit naar anderen toe en houdt enorm van aandacht en knuffels.

Pepper verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle.

Wie geeft deze rustige gezelschapspoes een tweede kans? Vul het aanvraagformulier in op onze website.

Pepper

Ter adoptie: Pepper

 

Pattex

What’s in a name? … Maar het is echt wel een plakpoes, het enige dat haar interesseert is tegen je benen flossen of in je armen liggen.
Het is een superlieve meid. Ze is heel moeilijk te fotograferen want zodra ze je ziet, komt ze aandacht vragen. Ze heeft heel mooie grote ogen, maar op deze foto komen ze niet tot hun recht, maar toen ze sliep moest onze opvangmama snel zijn dus heeft ze hier nog een beetje een slaapkopje 🙂

Pattex is 1 jaar oud en wordt als binnenpoes geplaatst.

Pattex verblijft  in Halle.

Ben jij op zoek naar een plakpotpoes? Dan is Pattex misschien de ideale match.
Interesse? Vul dan het aanvraagformulier in op onze website:

Pattex

Ter adoptie: Pattex

 

Velcro

EĂ©njarige Velcro doet zijn naam alle eer aan. Hij blijft het liefst aan je plakken. Velcro werd gevonden met gebroken poot en in een zeer slechte toestand. Hij miauwt zachtjes om je aandacht te trekken en om toch maar een knuffel en een aaitje te krijgen. EĂ©n van de liefste knuffeltjes die er momenteel is. Doetje met de andere katjes. Moeilijk foto te nemen want zodra hij je ziet komt hij knuffelen.

Velcro verblijft in Halle.

Interesse in Velcro? Vul dan het aanvraagformulier in op onze website.

Velcro

Ter adoptie: Velcro

 

Sophie

We moeten onze voorstelling van Sophie een beetje bijsturen. Sophie is een katje met een handleiding, heel aanhankelijk, loopt graag achter je aan…. Ze wilt graag alle aandacht voor haar, wordt graag geaaid… MAAR alleen als zij erom vraagt en als ze er genoeg van heeft, durft ze wel eens uithalen. Sophie is niet zo gek op andere poezen en wordt als het van haar afhangt bij voorkeur als poes alleen geplaatst, bij iemand die veel thuis is en waar ze de aandacht niet moet delen.
Omdat ze met haar energie geen blijf weet, gaan we voor Sophie op zoek naar een thuis met een veilige tuin.

Sophie verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle.

Interesse in Sophie? Vul dan het aanvraagformulier in op onze website.

Sophie

Ter adoptie: Sophie

 

Roos

Roos is een super lieve zachte meid. Ze heeft maar Ă©Ă©n oogje ten gevolge van mishandeling in haar jonge leven.
Ze houdt van aandacht, spint, knuffelt erop los en geeft kopjes.
Ze werd al een paar keer geadopteerd, maar kan niet wennen aan het alleen zijn en jankt zich te pletter.

Voor Roos zoeken we een nieuwe thuis als binnenpoes, waar nog een andere poes aanwezig is zodat ze zich niet eenzaaam voelt, of bij iemand die 2 poezen wenst te adopteren. Bij voorkjeur bij iemand die heel veel thuis is.

Roos is geboren in 2018 en is dus 2 jaartjes oud. Ze verblijft in Halle.

Interesse in Roos? Vul dan het aanvraagformulier in op onze website.

Roos

In optie: Roos

Tommy

Tommy is een heel lief en sociaal katje van Ă©Ă©n jaar oud. Hij heeft prachtige gouden ogen. Hij werd geboren in 2019 en is dus 1 jaar oud.
Tommy is heel rustig en relax, hij heeft dus niet zo vaak last van stress en zit goed in zijn vel.
Hij houdt van lekker eten, vooral natvoer is zijn favoriet, en ook van heeeeeeel veel knuffels. Bij Tommy kunnen het nooit teveel knuffels zijn, dan draait zijn spinmotortje op volle toeren.

Tommy wordt bij voorkeur geplaatst als binnenpoes, of een thuis waar hij op termijn in een veilig afgesloten tuin of buitenren kan genieten van het zonnetje en de buitenlucht.

Tommy is heel sociaal en kan zeker met andere katjes en ook honden geplaatst worden.

Tommy verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle.

Wie Tommy graag een foreverhome wilt bieden, kan het aanvraagformulier invullen op onze website.

Tommy

Ter adoptie: Tommy

 

Stalkatten en niet-sociale katten ter adoptie

Er zijn momenteel geen stalkatten ter adoptie.

 

Is dit je eerste kitten? Lees dan zeker ook ons artikel over de aanschaf van een kitten.

Deze geadopteerde kittens verblijven vanaf nu in hun gouden mandje!

Wil je op de hoogte blijven van alle kittens die ter adoptie komen? Volg dan zeker ook onze  Facebookpagina.