Ter adoptie

Heeft u interesse in de adoptie van een kitten? Lees hier meer over de adoptieprocedure of vul het aanvraagformulier voor de adoptie van een kitten in.

We hebben ook een aantal volwassen katten en stalkatten ter adoptie, deze vind je onderaan de pagina. Ook zij verdienen een gouden mandje 🙂

Opgelet: de pagina wordt slechts één keer per week geüpdatet. De meest recente status van adoptie van de verschillende kittens kan je bekijken op onze Facebookpagina.

Voor een adoptie doen we een evaluatie van alle aanvragen die we ontvangen hebben voor een kitten. Daaruit kiezen we de adoptanten die het beste passen bij de noden van het katje. Het kan dus even duren voor je antwoord krijgt op je aanvraag maar je mag wel altijd een antwoord van ons verwachten.

Om praktische redenen kunnen onze katjes enkel geadopteerd worden door mensen gedomicilieerd in België en met een Belgisch rijksregisternummer (nodig voor het registreren van de chipgegevens). Dit omwille van vaccinaties en opvolging naar de toekomst toe.

Kittens ter adoptie:

We krijgen op dit moment héél veel aanvragen voor adoptiekittens. Mensen zijn vaker thuis omwille van de coronamaatregelen en we begrijpen dat dit de uitgelezen kans is om die extra tijd te gebruiken voor de introductie en gewenning van een nieuw vriendje.

Maar moedertje natuur zorgt er doorgaans voor dat de eerste nestjes pas in maart geboren worden. Afhankelijk van de leeftijd dat ze binnenkomen bij ons én het traject dat ze moeten doorlopen (vaccinaties, sterilisatie en/of socialisatie ) verwachten we dat de eerste kittens pas in mei adoptieklaar zullen zijn. Volg zeker onze Facebookpagina want alle kittens die mogen vertrekken naar hun nieuwe thuis, komen online… “De beste dingen in het leven laten soms op zich wachten maar ze zijn het wachten waard!

Gereserveerd: Quinley en Quanda

Quinley (donkergestreept) en Quanda (lichtgestreept) zijn 2 kittens van 9 maanden oud, beiden opgegroeid in een plek waar geen plaats was voor hen, zeer schuchter van aard… Ze kunnen niet goed uitmaken of iets vijandig bedoeld is, maar als je eten geeft kunnen ze aaitjes verdragen. Vooral Quinley blaast en krabt soms, Quanda is vooral angstig en kruipt weg. Quinley heeft een kleine afwijking, haar hoofdje kan ze soms niet onder controle houden door parvo in de baarmoeder. Ze moet hiervoor geen behandeling krijgen, ze houdt er enkel een licht schuddend hoofdje aan over.
Wie geeft deze lieve schatten veel liefde en een rustige omgeving waar ze kunnen openbloeien? Ze kunnen niet met kleine kinderen samen.
Te bezoeken in Oetingen bij opvangmama Ine

Willen jullie Quiney en Quanda adopteren? Wil je graag kennismaken? Dat kan! Stuur snel een adoptieformulier in 😉

Ter adoptie: Quinley-Quanda

Ter adoptie: Quinley &Quanda

 

Jongvolwassen en volwassen katten ter adoptie:

 

Xiena

Hallo, mijn naam is Xiena. Ik verblijf momenteel bij mijn opvangmama Lieselotte in Halle. Waar ik uren lang op mijn plekje lig. Ik ben al lang geen kitten meer maar een jong volwassen katje met mijn 2 jaar binnenkort (01/05/2019). Ik ben nog wat schuw als je mij wilt aaien maar eens je begint te aaien ben ik niet weg te jagen. Ik durf nu ook al af en toe zelf te komen vragen voor aaitjes.

Ik ben dus op zoek naar een gouden mandje in een rustige omgeving waar ik mij verder kan ontplooien en ik eindelijk kan genieten van de warmte en liefde die men mij geeft.

Ben jij de kandidaat-adoptant die we zoeken? Vul snel een adoptieformulier in!

Ter adoptie: Xiena

Ter adoptie: Xiena

 

Xan

Hoi, ik ben Xan. En momenteel lig ik lekker te genieten bij mijn opvangmama Lieselotte in Halle. Want lekker op mijn plekje of in de zetel bij jou in de buurt zitten doe ik graag. Ik word ook graag geaaid maar ik kan soms wat angstig uit de hoek komen.

Binnenkort ben ik al een dame van 2 jaar (1/05/2019). Want ja met mijn karakter ben ik wel een dame. Ik deel mijn plekje niet en al zeker niet voor eten. Aangezien het koninklijk leven voor mij nieuw is word ik best alleen geplaatst in een rustig koninkrijk.

Wordt jouw thuisje mijn nieuw koninkrijk? Ben jij de kandidaat-adoptant die we zoeken? Vul snel een adoptieformulier in!

Ter adoptie: Xan

Ter adoptie: Xan

 

Yuki en Yoko

Deze 2 jonge kattinnetjes van nog geen jaar oud worden samen geplaatst. Ze kwamen in opvang na dumping, gelukkig werden ze opgemerkt. Hun vertrouwen in de mensen kreeg hierdoor wel een deuk.

Yuki, het schildpadje is nog wat verlegen maar miauwt zachtjes om geaaid te worden.
Yoko, het rosse kattinnetje is een kleine bengel maar ook een lieve plakpoes. Een echt kitten dus.

Voor deze lieverds zijn we op zoek naar een thuisje waar ze veilig als binnenpoesjes kunnen oud worden.

Yoko en Yuki verblijven bij onze opvangmama Chris in Halle. Ben jij de kandidaat-adoptant die we zoeken? Vul snel een adoptieformulier in!

Ter adoptie: Yuki en Yoko

Ter adoptie: Yuki en Yoko

 

Rebecca

Rebecca is terug van weggeweest, ze was onlangs geadopteerd, maar het lukte niet in haar nieuwe thuis. Ze miauwde en jankte heel veel en kon zich moeilijk aanpassen…
Dus gaan we opnieuw op zoek naar een nieuwe thuis voor deze schat.

Rebecca is 4 jaar oud. Ze werd door haar vorige baasje achtergelaten bij de dierenarts, omdat ze kanker had en ze deze kosten niet wilde of kon dragen.

Rebecca werd intussen geopereerd en is volledig hersteld van de kanker. Ze is heel zachtaardig van karakter en rustig, ook heel lief naar mensen toe, maar niet gek op soortgenootjes.

Voor Rebecca zoeken we dus een rustige thuis waar ze als poes alleen een prinsessenleventje kan leiden en genieten van alle aandacht voor haar alleen.

Wie geeft deze mooie meid de forever home waar ze zo naar verlangt? Ze vindt het echt niet fijn in de opvang samen met de vele andere katjes en wilt graag zo snel mogelijk haar valiesje pakken.

Rebecca verblijft bij opvangmama Chris in Halle. Ben jij de kandidaat-adoptant die we zoeken? Vul snel een adoptieformulier in!

Ter adoptie: Rebecca

Ter adoptie: Rebecca

 

Arianna

Dit mooie zwarte kattinnetje werd Arianna gedoopt.
Ze werd geboren in juni 2020 en kwam in opvang midden november, met een zware longontsteking. Hoog tijd dus dat ze in opvang kwam en de nodige zorgen kreeg. Ze was echter geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, en haalde uit en beet om zich te verdedigen. Het was een hele opdracht om haar te behandelen en medicatie toe te dienen.

Haar zusje Alexia en broertje Arwin vonden recent reeds hun gouden mandje, maar doordat Arianna bijna 8 weken medicatie kreeg en behandeld werd voor haar longontsteking, moest ze eerst beter worden vooraleer ze wettelijk in orde kon worden gezet.

Op 22/01/2021 werd ze door onze dierenarts genezen verklaard, maar een permanente longconsolidatie is aanwezig (consolidatie is in de geneeskunde een term die wordt gebruikt voor het op elkaar zitten van weefsels, waardoor een hard gedeelte wordt verkregen). Ze heeft er verder geen last meer van, maar doordat ze zo ziek is geweest, wordt Arianna enkel als binnenpoesje geplaatst zodat ze steeds goed kan worden opgevolgd.

Ondanks dat Arianna zoveel pilletjes en siroopjes heeft moeten slikken, is ze nog steeds geen knuffelkatje. Ze ligt graag heel hoog op de krabpaal of op een plankje aan de muur boven de verwarming, en dan laat ze zich wel aaien, maar toch kan ze het niet laten om te blazen of soms zelfs om weg te lopen. Het hangt echt van haar humeur af.

Ze is nog jong en kan nog verder evolueren, dus misschien heeft een nieuwe omgeving, waar ze meer menselijk contact heeft, een positieve invloed op haar.

Arianna is heel sociaal naar andere katjes toe, dus ze kan geadopteerd worden samen met één van onze andere opvangkatjes, of naar een thuisje verhuizen waar reeds één of meerdere sociale katjes aanwezig zijn.
Gezien ze nog snel schrikt, zoeken we voor Arianna een thuis zonder kleine kinderen.
Rustige kinderen vanaf 12 jaar, die er rekening mee houden dat ze kan uithalen, zou eventueel wel kunnen.

We hopen dat ze in een nieuwe omgeving de klik zal maken, omdat ze soms toch wel geniet van geaaid te worden.

Wie geeft dit prachtige meisje een gouden mandje? Ze heeft zo hard gevochten om beter te worden, dat ze echt wel een warme thuis verdient bij een gezin dat haar met het nodige geduld, veel aandacht en liefde wilt geven.

Arianne verblijft bij onze opvangmama Sybille in Buizingen.

Ben jij de kandidaat-adoptant die we zoeken? Vul snel een adoptieformulier in!

Ter adoptie: Arianna

Ter adoptie: Arianna

 

Thora

Thora is een kattinnetje van 2 jaar oud. Ze kwam vorige zomer in opvang samen met Kyra.

Als hun opvangmama de opvangruimte binnenkomt, is Thora steevast de eerste om haar te begroeten en tegen haar benen aan te flossen, in de hoop dat ze dan natvoer zal krijgen. Als ze haar natvoer opeet, mag haar opvangmama haar aaien, maar dat zijn dan ook de enige momenten van de dag. Want als Thora op een mandje of zelfs in een holletje ligt, en je maakt aanstalten om naar haar toe te gaan of haar te aaien, spurt ze weg. Oppakken wilt ze al helemaal niet, dan panikeert ze zelfs.

Verder is Thora vrij sociaal naar andere katjes toe, doch zijn er af en toe andere opvangkatjes die ze om één of andere reden niet kan uitstaan (vooral andere tijgerkatjes). Ze laat graag zien dat zij de baas is en is dus bij momenten wel wat dominant.

Ze wordt het liefst geplaatst samen met Kyra, maar ze kan eventueel ook alleen geplaatst worden, bij een gezin zonder kinderen en waar men geen schoot- of knuffelkatje verwacht. Het is steeds moeilijk te voorspellen hoe een katje verder evolueert in een nieuwe omgeving.

Ze leefde vroeger samen met kleine hondjes, dus dat zou in principe wel moeten gaan, mits het nodige geduld om te wennen aan de nieuwe omgeving en het nieuwe personeel.

Thora is in haar jonge leventje al 4 keer moeten verhuizen, dus we willen voor haar een stabiele thuis zodat ze niet meer hoeft te verhuizen en verder lang en gelukkig kan leven als een princesje zonder verhuisstress.

Thora verblijft bij onze opvangmama Syblle in Buizingen. Interesse in Thora? Vul snel een adoptieformulier in!

Ter adoptie: Thora

Ter adoptie: Thora

Kyra

Kyra is een rustig kattinnetje van bijna 2 jaar oud. Ze kwam in opvang samen met Thora en is zeer sociaal naar andere katjes toe. In opvang is ze onder meer dikke maatjes met Teddy.

Als je Kyra rustig benadert, kan je haar aaien. Als ze in een gesloten holletje van de krabpaal ligt, dan durft ze wel eens blazen of uithalen.

Aangezien ze zo sociaal is, wordt ze liefst geplaatst met één van de andere opvangkatjes bij opvangmama Sybille, of bij een ander reeds sociaal katje.

Kyra is lief en rustig, houdt van hoge ligplaatsjes en holletjes, van lekker natvoer en snoepjes, maar Kyra zal nooit een knuffel- of schootkatje worden. Ze wordt niet geplaatst met kinderen. Vroeger leefde ze wel samen met (kleine) honden.

Oppakken is al helemaal not done. Om haar in een transportmandje te krijgen om naar de dierenarts te gaan, moet je je trukendoos boven halen, of geluk hebben dat ze op een slaapplekje ligt, met in- of uitgangen. Ze komt dus ook zelden spontaan naar je toe, maar verdient evenzeer een warme thuis. Ze is in opvang bij ons sinds september, maar evolueert niet meer.

Wie op zoek is naar een rustig binnenkatje, of Kyra een thuisje wilt geven samen met Thora, zonder enige verwachting te hebben dat ze zal openbloeien tot schootkatje, mag steeds vrijblijvend op bezoek komen. Interesse in Kyra? Vul snel een adoptieformulier in!

Kyra

Ter adoptie: Kyra

 

 

Teddy & Lizzy

Teddy (°19/06/2020) en Lizzy (1/05/2020) kwamen ongeveer in dezelfde periode in opvang in de augustus 2020, allebei via een vangactie, maar van een andere locatie. Ze hebben al een hele weg afgelegd qua socialisatie, al zijn we er nog niet helemaal. Ondanks dat ze zich af en toe laten aaien, als ze op de krabpaal of in een holletje zitten, blijven ze blazen om je op afstand te houden.

Teddy heeft zo zijn kuren, soms laat hij zich pakken, en blijft dan in de armen van zijn opvangmama liggen en laat dan volop zijn spinmotortje draaien, om daags nadien dan weer te blazen. Zo gaat het telkens weer op en af. Als zijn opvangmama een sociaal katje knuffelt, dan wilt hij wel altijd komen kijken wat er gebeurt en waarom dat katje zo spint… Het intrigeert hem dus allemaal wel, maar het zal nog wat tijd nodig hebben vooraleer hij de klik maakt en spontaan komt vragen om geaaid te worden. Teddy zijn tandvlees was vrij rood en zijn adem rook niet goed, daarom werden zijn tandjes onlangs gekuist door de dierenarts en werd hij getest op aids en leucose maar dit bleek gelukkig negatief.

Teddy is in opvang een allemansvriend en dus heel sociaal. Hij speelt vooral met Lizzy, soms lijkt het of ze spelend vechten, maar hij is ook dikke vriendjes met Kyra of ligt al eens samen met Arianna. Zijn opvangmama ziet hem niet graag alleen vertrekken, dus liefst samen met Lizzy of één van de andere kattinnetjes.

Lizzy is een specialleke, met haar prachtige kleuren en boze blik, is ze voor een kattin wel een vrij stevige poes. Als ze heel hoog op de krabpaal ligt, blaast ze, maar laat ze zich aaien, enkel op haar rug, haar hoofdje mag haar opvangmama niet aaien, dat vindt ze maar vies. Oh ja, elke avond krijgen de opvangertjes snoepjes van hun opvangmama en dat weten ze maar al te goed, want dan is er geen enkel opvangkatje (op ééntje na) bij onze opvangmama Sybille, die blaast. Lizzy is in opvang ook goede maatjes met Yara, maar Yara is totaal nog niet aaibaar.

Het spreekt voor zich dat we voor deze katjes op zoek gaan naar een rustige thuis zonder jonge kinderen, waar deze 2 katjes de tijd krijgen om te wennen aan hun omgeving. Ze hebben al een hele weg afgelegd, maar zullen waarschijnlijk nog verder evolueren, mits veel geduld uiteraard.

Ze verblijven samen met de andere opvangkatjes, hierboven geciteerd, bij onze opvangmama Sybille in Buizingen.

Zie jij het zitten om deze 2 minder sociale maar wel leuke katjes, een forever home te bieden? Als binnenpoesjes of heb je een catproof tuin waar deze speelvogels op termijn hun energie kwijt kunnen?

Interesse in Teddy en Lizzy? Vul snel een adoptieformulier in!

Teddy-Lizzy

Ter adoptie: Teddy en Lizzy

Batman

Batman werd net als Romeo ahtergelaten na verhuis. Hij is geboren in 2016. Hij wordt dus dit jaar 5 jaartjes jong, inderdaad jong, want dit speelse katje ios heel actief. Voor hem gaan we op zoek naar een thuis waar hij ook naar buiten kan in een veilige tuin, zodat hij zijn energie wat kwijt kan.

Niet ideaal met kleine kinderen, als hij speelt durft hij je benen vast te klampen. Hij is verder wel heel lief en aanhankelijk en draait graag rond je benen om duidelijk te maken dat hij aandacht wilt.

Hij komt niet overeen met andere katers, met kattinnetjes lukt het soms wel, maar kan gerust ook als poes alleen, zodat hij de aandacht niet moet delen.

Batman verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle.

Interesse in dit katje met speciaal snoetje? Vul snel een adoptieformulier in!

Ter adoptie: Badman

Ter adoptie: Batman

Romeo

Romeo is een super lieve kater geboren in 2017, hij kwam een tijdje geleden in opvang omdat zijn baasjes verhuisden en hem achterlieten.
Romeo is liefst alleen zonder soortgenootjes en wordt enkel geplaatst als binnenpoes.

Romeo verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle.

Interesse om deze schone slaper een gouden mandje te bieden? Stuur snel een adoptieformulier in!

Romeo

Ter adoptie: Romeo

 

 

Spock

Spock kwam in opvang nadat hij werd gedumpt op een voederplaats voor zwerfpoezen. Zijn leeftijd werd geschat op 4 à 5 jaar (geboren in 2016).

Spock is heel lief naar mensen en kattinnen toe, maar heeft het niet zo begrepen op andere katers.

Voor Spock gaan we op zoek naar een thuis waar hij voldoende ruimte krijgt en waar hij ook naar buiten kan op termijn, in een veilige tuin of heel rustige omgeving.

Spock verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle. Interesse in Spock? Vul dan het aanvraagformulier in op onze website.

Ter adoptie: Spock

Ter adoptie: Spock

 

 

Sophie

We moeten onze voorstelling van Sophie een beetje bijsturen. Sophie is een katje met een handleiding, heel aanhankelijk, loopt graag achter je aan…. Ze wilt graag alle aandacht voor haar, wordt graag geaaid… MAAR alleen als zij erom vraagt en als ze er genoeg van heeft, durft ze wel eens uithalen. Sophie is niet zo gek op andere poezen en wordt als het van haar afhangt bij voorkeur als poes alleen geplaatst, bij iemand die veel thuis is en waar ze de aandacht niet moet delen.
Omdat ze met haar energie geen blijf weet, gaan we voor Sophie op zoek naar een thuis met een veilige tuin.

Sophie verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle.

Interesse in Sophie? Vul dan het aanvraagformulier in op onze website.

Sophie

In optie: Sophie

 

Roos

Roos is een super lieve zachte meid. Ze heeft maar één oogje ten gevolge van mishandeling in haar jonge leven.
Ze houdt van aandacht, spint, knuffelt erop los en geeft kopjes.
Ze werd al een paar keer geadopteerd, maar kan niet wennen aan het alleen zijn en jankt zich te pletter.

Voor Roos zoeken we een nieuwe thuis als binnenpoes, waar nog een andere poes aanwezig is zodat ze zich niet eenzaaam voelt, of bij iemand die 2 poezen wenst te adopteren. Bij voorkjeur bij iemand die heel veel thuis is.

Roos is geboren in 2018 en is dus 2 jaartjes oud. Ze verblijft in Halle.

Interesse in Roos? Vul dan het aanvraagformulier in op onze website.

Roos

In optie: Roos

 

Stalkatten en niet-sociale katten ter adoptie

Er zijn momenteel geen stalkatten ter adoptie.

 

Is dit je eerste kitten? Lees dan zeker ook ons artikel over de aanschaf van een kitten.

Deze geadopteerde kittens verblijven vanaf nu in hun gouden mandje!

Wil je op de hoogte blijven van alle kittens die ter adoptie komen? Volg dan zeker ook onze  Facebookpagina.