Ter adoptie

 

Heeft u interesse in de adoptie van een kitten? Lees hier meer over de adoptieprocedure of vul het aanvraagformulier voor de adoptie van een kitten in.

We hebben ook een aantal volwassen katten en stalkatten ter adoptie, deze vind je onderaan de pagina. Ook zij verdienen een gouden mandje 🙂

Opgelet: de pagina wordt slechts één keer per week geüpdatet. De meest recente status van adoptie van de verschillende kittens kan je bekijken op onze Facebookpagina. 

Voor een adoptie doen we een evaluatie van alle aanvragen die we ontvangen hebben voor een kitten. Daaruit kiezen we de adoptanten die het beste passen bij de noden van het katje. Het kan dus even duren voor je antwoord krijgt op je aanvraag maar je mag wel altijd een antwoord van ons verwachten.

Om praktische redenen kunnen onze katjes enkel geadopteerd worden door mensen gedomicilieerd douglain België en met een Belgisch rijksregisternummer (nodig voor het registreren van de chipgegevens). Dit omwille van vaccinaties en opvolging naar de toekomst toe.

 

Kittens ter adoptie:

 

Do

Hallo, Ik ben Do, een kattinnetje en geboren op 15/03/22.

Mijn prille leventje hing echt even aan een zijden draadje! Toen ik plots heel veel gewicht verloor trok mijn opvangmama meteen aan de alarmbel, met een loodzware diagnose tot gevolg…. FIP. Wie in de kattenwereld thuis is denkt meteen: inslapen. Gelukkig waren we er heel snel bij en was er voor mij als kleine duts een alternatieve oplossing voorhanden: eentje die echter veel geld, moeite en inspanning vroeg. Een ware emotionele rollercoaster voor mijn opvanggezin. Maar ik bleef flink doorzetten! Achteraf gezien bleek deze behandeling de juiste zet, want kijk eens hoe mooi ik ben opgegroeid: van mager, freil en verlegen katje naar een prachtige kattin, enorme speelvogel en babbelaar. Ik ben door de dierenarts genezen verklaard, en na een lange observatieperiode klaar voor een permanent gouden mandje!

Ik kom graag in de zetel bij jou spinnen én ben (eens ik ze wat leer kennen) heel sociaal toe naar andere katjes. Pitouche, de kater des huizes is mijn beste vriend én ik mag als enige opvanger ook af en toe bij Pim, de kattin van ons opvanggezinnetje slapen. Gezien ik graag in gezelschap van andere katjes vertoef, word ik het liefst geadopteerd samen met één van mijn stiefbroers of zusjes, of door een gezin waar er een andere sociale kat aanwezig is.

Ik leef het liefst in een rustige omgeving, als er teveel herrie is zal je me niet snel zien. Naar vreemde mensen toe ben ik eerder schuw, maar je kan ongetwijfeld mijn vertrouwen winnen met wat liefde, lekkers én een speelhengel.

Ja, ik heb al een zwaar valiesje, maar toch zou ik deze heel graag klaar maken om naar een permanente thuis te verhuizen. Heb je wat geduld met katjes, ben je zachtaardig en rustig in mijn benadering? Dan heb je aan mij ongetwijfeld een supercompagnon voor mijn hele leventje! Want ik ben heel erg dankbaar dat mijn leventje er nog is. Écht.

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in en kom kennis maken !

Do

Ter adoptie: Do

 

Deenah

Hallo iedereen,
Ik ben Deenah, geboren op 21/01/2023. Ik ben nog redelijk bang van mensen, maar met een hengeltje kan je mij gemakkelijk lokken. Ik ben ook heel nieuwsgierig en zal dus snel op onderzoek uitgaan als het wat rustig is. Het zou misschien gemakkelijker zijn om mij sneller op mijn gemak te voelen als ik een soortgenootje zou hebben die mij laat zien dat alles in orde is… Wie heeft voor mij een gouden mandje en wil mij de tijd geven om open te bloeien?

Deenah verblijft bij opvangmama Natasja in Lebbeke. Interesse? Vul dan het adoptieformulier in en kom kennis maken !

Vikas, Venice en Volt

Hallo iedereen! Wij zijn twee broertjes genaamd Vikas en Volt en aangezien we in de eerste dagen na onze geboorte gescheiden werden van onze mama, willen we nu niets liever dan samen te blijven en worden we dus graag samen geadopteerd.

Wij, Vikas en Volt, zijn ongeveer 13 weken oud en onze mama, Venice, is ongeveer 3 jaar oud.

Onze hobby’s zijn spelen met speelgoed en met elkaar, klimmen op de krabpaal, klimmen in bomen, slapen, eten en nog wat melk drinken bij onze mama.

Soms zijn we wat ondeugend. Wanneer ons eten wordt klaargemaakt of de kattenbak wordt verschoond, durven we wel eens op je rug te klimmen om over je schouder mee te kijken. We hebben ook het lef om eens aan je vingers te knabbelen en in je haar te wroeten.

Onze mama Venice is heel aanhankelijk en sociaal naar mensen toe, ze houdt ervan om geaaid te worden en ze is ook een echte speelvogel als je haar stimuleert. Ze kan soms nog wat afwachtend zijn wanneer er iets nieuws op haar pad komt, zoals geluiden of mensen die ze nog niet kent. Wanneer ze je vertrouwt kan je haar makkelijk geruststellen en komt ze dit snel weer te boven.

Heb je een grote gouden mand klaarstaan zodat we met drie samen kunnen vertrekken en wil je graag eens komen kennismaken met ons? Vul dan zeker het adoptieformulier in en wie weet zien we elkaar dan snel in Sint-Pieters-Leeuw bij opvangmama’s Ann en Nina. Tot dan!

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in en kom kennis maken !

Vikas, Venice en Volt

 

Jongvolwassen en volwassen katten ter adoptie:

 

Kylie

Kylie is een lieve knuffelpoes geboren in januari 2021. Het is een katje met een handleiding en een speciaal karakter.
’s Nachts slaapt ze liefst op bed, dabt met haar pootjes en spint volop, MAAR als je haar dan wilt aanraken of aaien, dan kan ze opeens, zonder verwittigen, aanvallen. Ze durft bijten en, je vastpakken met haar klauwen, zelfs tot bloedens toe….

Ze is speels en vrij dominant naar andere katten toe. Ze kan ook heel lief zijn, want het liefst ligt ze de ganse avond op jouw schoot. Ze komt eerst discreet op de armleuning liggen om dan zachtjes met haar pootje te vragen of ze op je schoot mag. Kylie kan best alleen geplaatst worden.

Tijdens het spelen durft ze dus haar klauwen gebruiken of zelfs te bijten. Eveneens als ze geaaid wordt en er geen zin in heeft. Je kan haar eigenlijk zelden aanraken zonder dat ze reageert en uithaalt. Haar opvangmama had gehoopt dat dit eruit zou gaan met ouder worden, maar ze is al bijna een jaar in opvang en het verbetert niet. Het is niet om te spelen, ze is gewoon zo. Je kan haar knuffelen, graag zelfs want ze houdt van aandacht, maar voor hetzelfde geld bijt ze in jouw lip…

Voor Kylie zoeken we iemand met ervaring die kordaat kan zijn en weet hoe hier mee om te gaan. Kinderen zijn sowieso uitgesloten. Een thuis waar ze voldoende ruimte heeft en ook veilig naar buiten kan, zou ideaal zijn voor deze mooie meid, want ze gaat graag op verkenning in de tuin.

Kylie verblijft bij onze opvangmama Sybille in Buizingen en is vertrekkensklaar….

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in op onze website.

Kylie

Kylie

 

Zena

Zena is geboren in 2020 en dus bijna 2 jaar oud. Deze kleine meid zoekt een warm mandje waar ze omringd wordt veel liefde en aandacht.

Zena verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle.

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in op onze website.

Zena

Zena

 

Quibus en Ian

Quibus en Ian zijn lieve poezen, ze bijten noch krabben.
Quibus begint zich goed te geven en houdt van geaaid te worden, vooral ’s avonds en dit wanneer het hem zint, nu bijna dagelijks.
Ian wit/zwart kijkt graag tv en loopt overal rond in huis, maar laat zich niet aanraken.
Het zijn echt leuke poezen en speelvogels en heel erg aan elkaar gehecht.

Geen van beide zijn vechters naar andere poezen toe, hier zijn ze met 10 en komen met iedereen overeen.

Wie gunt deze 2 schatten een forever gouden mandje, het zijn geen schootpoezen maar wie weet dat ze in een nieuwe omgeving wel de klik maken.
Ze verblijven bij opvangmama Mia in Huizingen

Willen jullie Quibus en Ian adopteren? Vul dan het adoptieformulier in op onze website.

Quibus-Ian

Quibus-Ian

 

Lacy

Deze knappe meid kwam in opvang met een bekkenbreuk. Ze is nu genezen. Lacy werd geboren in 2001 en heeft een pittig karakter.
Verder is ze buitengewoon speels. Ze zet zelfs haar pootjes om je benen om aandacht te vragen en om te spelen. Kortom, dit meisje zoekt personeel dat veel tijd heeft om haar te entertainen en de aandacht te geven die ze verdient.

Lacy wordt geplaatst als binnenpoes, met niet te kleine kinderen, gezien haar felle karakter. Ze wordt liefst alleen geplaatst aangezien ze ook wat dominant is en niet alle andere soortgenootjes tolereert.

Wie heeft veel tijd om het ideale personeel te worden van deze dame?

Lacy verblijft bij opvangmama Chris in Halle.

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in op onze website.

Lacy

Lacy

Dao

De grootste speelvogel bij onze opvangmama Chris is ongetwijfeld Dao. Deze speelse meid werd geboren in 2021 en is dus slechts één jaar oud.
Ze werd eveneens gevonden in Wallonië, regio Mons, en werd door een lieve dame naar onze opvang gebracht, zodat ze een gouden mandje krijgt.

Dao is echt een allemansvriend, zolang ze maar kan spelen én eten is dit meisje heel gelukkig.

Dao verblijft bij opvangmama Chris in Halle.

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in op onze website.

Dao

Dao

 

 

Zana

Ik ben Zana een mooie zwarte panter geschat op 2 jaar. Toen ik in opvang kwam met mijn pasgeboren kleintjes was ik volledig in de war en bang…ik moest mijn kleintjes verzorgen en beschermen in een onbekende omgeving met onbekende mensen die ik niet vertrouwde. Ondertussen zijn mijn kleintjes al verhuisd naar hun eigen gezinnetje en ben ik het hier al goed gewoon geworden. Mijn opvangmam weet dat ze rustig moet zijn bij mij en vooral geen snelle bewegingen moet maken met haar handen…want dan wordt ik terug onzeker…Ik speel graag met een hengeltje of met een muisje of balletje, daar kan ik de hele kamer mee rondkrossen. Van een goeie rustige knuffel kan ik ook genieten. Van vreemden ben ik wel nog bang. Wie heeft een gouden mandje staan voor mij in een rustige omgeving en wil mij de tijd geven om open te bloeien?

Zana verblijft bij opvangmama Natasja in Lebbeke

Willen jullie graag komen kennismaken? Vul dan het adoptieformulier in.

Zana

Zana

 

Lucifer

Lucifer is een katertje dat geboren is in 2020. Zijn naam past niet bij zijn karakter want hij is eigenlijk een hele lieve man. Hij is op zoek naar een thuis waar hij zowel binnen als buiten mag rondlopen maar hij is geen fan van andere katten. Hij heeft dus nood aan een thuis waar hij alleen de baas kan zijn.

Lucifer verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle. Interesse in een kennismakingsbezoekje? Vul dan het adoptieformulier in.

Lucifer

Lucifer

 

Joyce

Joyce is een timide katinnetje van 3 jaar oud. Ze is heel verlegen bij mensen die ze niet kent en ze is dus op zoek naar een rustige thuis waar ze de tijd krijgt om zich te ontplooien tot de lieve knuffel die zij is.

Joyce verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle. Interesse in een kennismakingsbezoekje? Vul dan het adoptieformulier in.

Joyce

Joyce

 

Pattex

Pattex is een vocale kater van 5 jaar oud. Hij is afgestaan omdat hij niet meer paste in de levenswijze van zijn baasjes. Hij babbelt graag en is heel sociaal. Pattex is op zoek naar een thuis waar hij zowel binnen als buiten kan lopen en waar niemand het erg vind dat hij graag loopt te vertellen.

Pattex verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle. Interesse in een kennismakingsbezoekje? Vul dan het adoptieformulier in.

Pattex

Pattex

Bowie

Bowie is een kattinnetje van 3 jaar oud. Zij is jammer genoeg afgestaan toen haar baasje verhuisde naar een rusthuis. Bowie heeft wat tijd nodig om je te leren kennen maar eenmaal ze open gebloeid is is ze een echte knuffelpoes. We zoeken dus een huisje voor Bowie waar ze rustig de tijd krijgt om open te bloeien.

Bowie verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle. Interesse in een kennismakingsbezoekje? Vul dan het adoptieformulier in.

Bowie

Bowie

 

Tigri

Tigri is een rustig kattinnetje van 6 jaar oud. Zij heeft in haar leventje jammer genoeg al veel van eigenaar moeten veranderen wat haar heel veel stress heeft gegeven. Dus nu zijn wij op zoek naar haar gouden mandje, waar zij de rest van haar leven verwend zal worden. Tigri is eerder bang van andere katje dus zij zoekt een thuis waar zij de enige kat is. Ze is eerder rustig van karakter maar geniet echt van knuffeltjes.

Tigri verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle. Interesse in een kennismakingsbezoekje? Vul dan het adoptieformulier in.

Tigri

Tigri

 

Thomas

Thomas is een kater van 6 jaar oud met een heel zacht karakter. Hij is overgenomen van een andere vzw en is nog steeds op zoek naar zijn gouden mandje. Hij is heel rustig en zoekt een thuis waar hij gewoon zijn kalme zachtaardige zelf mag zijn.

Thomas verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle.

Interesse in een kennismakingsbezoekje? Vul dan het adoptieformulier in.

Thomas
Thomas

Juno

Deze beauty is Juno, geboren op 30/06/2018 en een aantal maanden daarna geadopteerd. Spijtig genoeg werd ze bij haar nieuwe gezin al vlug geterroriseerd door de kat van de geburen… het werd zo erg dat ze nog nauwelijks buiten durfde en steeds gestresseerd rondliep.

Uiteindelijk hadden de adoptanten besloten dat Juno veel beter af zou zijn bij een ander gezin en sinds een kleine 2 weken is ze weer bij Poezensnoetje. Momenteel doet Juno het heel goed, als ze je even niet gezien heeft laat ze merken dat ze blij is om je te zien en kan je haar een dikke knuffel geven. Ze is wel geen schootkat en de meeste tijd ligt ze liefst op haar gemak, maar ze houdt wel van gezelschap en zal zich wel in de buurt komen leggen.

Met een hengeltje en een balletje kan ze zich ook wel amuseren.

We zijn dus op zoek naar een nieuw gouden mandje voor haar…eentje waar ze als binnenpoes haar dagen kan slijten, waar ze ook kat alleen is en waar niet wordt verwacht dat ze een plakpoes is.

Moest er een koertje of terras zijn dat VOLLEDIG is afgesloten zodat ze niet weg kan, of beter gezegd, zodat er geen vreemde katten kunnen binnen komen, is dat natuurlijk mooi meegenomen.

Wie wil deze mooie meid haar tweede kans op een stressloos en gelukkig leven geven?
Juno verblijft bij opvangmama Natasja in Lebbeke.

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in.

Juno

Popcorn

Popcorn is mijn naam en wel omwille van het feit dat ik plak als popcorn. Ik ben een super lieve knuffelkater van ongeveer 1,5 jaar.

Al liftend zat ik aan de kant van de weg. Gelukkig heeft een lieve poezenmoederke mij mee laten rijden en zo ben ik nu bij mijn opvangmama op logement tot mijn koffertje klaar is om te vertrekken.

Ik ben een super mensenvriend dus mijn opvangmama zoekt een thuis als binnenkatje of een huisje met een buitenren , want ze is een beetje bezorgd dat ik gewoon de straat zou overlopen om iemand te begroeten.

Liefst een huisje zonder kleine kinderen daar hij nogal veeleisend is. Als hij geen aandacht genoeg krijgt durft hij soms eens uithalen.

Ik speel nog graag met rollende voorwerpen maar ik ben het best in kopjes geven , knuffelen op de bank en ook kan ik mooi “zingen” .

Heeft er iemand een plaatsje voor mij?

Kom mij maar knuffelen bij mijn opvangmama Annick in Tollembeek.

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in.

Popcorn

Merlijn

Merlijn is een super liever kater van 3 jaar oud. Deze mooie jongen is afgestaan door zijn vorige baasjes omdat zij helaas een allergie aan hem ontwikkeld hebben. Hij heeft sinds zijn geboorte een knip in zijn staart maar hij heeft hier geen last van. Deze schat is op zoek naar een gouden mandje waar hij elke dag helemaal verwend zal worden.

Merlijn verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle. Interesse in een kennismakingsbezoekje?

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in.

Merlijn

Nana

Nana is een prachtige langharige dame van 2 jaar oud. Ze is afgestaan wegens een verhuis en is nu op zoek naar een nieuwe thuis. Zij is heel lief en zachtaardig en zoekt een thuis waar mensen haar zachte vacht elke dag kunnen strelen.

Nana verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle. Interesse in een kennismakingsbezoekje?

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in.

Nana

Oreo

Oreo is een lief meisje van nog maar 1 jaar oud. Zij is afgestaan door haar vorige baasjes wegens een verhuis. Oreo heeft veel energie en heeft dan ook heel veel aandacht nodig. We zijn dus op zoek naar een thuis die haar kan helpen om al haar energie op een goede manier kwijt te geraken.

Oreo verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle.

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in.

Oreo

Chloé

Chloé is een klein fijn tijgertje van 1 jaar oud die is afgestaan wegens een verhuis. Zij heeft heel veel aandacht nodig en zal dit ook duidelijk laten blijken met haar stem. Ze is heel aanhankelijk en zal je al jankend doorheen het huis volgen om je gezelschap te houden en wat extra aaitjes te vragen.

Chloé verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle. 

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in.

Chloé

Ferdinand

Ferdinand is een prachtige zwarte panter van 1 jaar oud die is overgenomen van een andere opvang. Hij komt uit een slechte situatie waar hij in vreselijke omstandigheden moest overleven. Dus nu zijn we voor hem op zoek naar een rustige thuis waar hij veel knuffeltjes kan krijgen en de rest van zijn leven zal verwend worden.

Ferdinand verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle.

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in.

Ferdinand

Sakura

Sakura is een mooie dame van 7 jaar oud die is overgenomen van een andere vzw. Zij is een kalm meisje dat graag knuffelt op haar eigen tempo. Zij is bang van andere katten dus wij zoeken voor haar een rustige thuis zonder andere katten waar zij de tijd krijgt om rustig te wennen.

Sakura verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle.

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in.

Sakura

Moira

Hallo iedereen,

Mijn naam is Moira en ik word 4 jaar oud geschat. Nu dat mijn 3 kittens hun gouden mandje gevonden hebben, zou ook ik graag mijn forever home willen vinden.

Ik kom uit een inbeslagname met een 25tal andere katten en zoek een baasje die mij met het nodige geduld, lekkere snoepjes en een hengel om mee te spelen een warm mandje wil geven. Ik ben het liefste op mijn gemak zonder kinderen of andere huisdieren.

Mijn opvangmama vindt het schattig wanneer ik steeds naar mijn krabpaal spurt en flink zit te wachten wanneer ik het zakje met snoepjes hoor opengaan. Ze moet ook steeds lachen omdat ik zo lomp spring als ik enthousiast achter de hengel loop.
Ik hou (momenteel niet) van aanrakingen en kan je niet beloven dat ik ooit een knuffelkat zal worden, maar ik geniet wel van je aanwezigheid eenmaal ik aan je gewend ben.

Moira verblijft bij opvangmama Kaat in Halle.

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in.

Moira

STALKATTEN EN NIET-SOCIALE KATTEN TER ADOPTIE

Er zijn momenteel geen stalkatten ter adoptie.
Is dit je eerste kitten? Lees dan zeker ook ons artikel over de aanschaf van een kitten.

Deze geadopteerde kittens verblijven vanaf nu in hun gouden mandje!

Wil je op de hoogte blijven van alle kittens die ter adoptie komen? Volg dan zeker ook onze  Facebookpagina.