Ter adoptie

Heeft u interesse in de adoptie van een kitten? Lees hier meer over de adoptieprocedure of vul het aanvraagformulier voor de adoptie van een kitten in.

We hebben ook een aantal volwassen katten en stalkatten ter adoptie, deze vind je onderaan de pagina. Ook zij verdienen een gouden mandje 🙂

Opgelet: de pagina wordt slechts één keer per week geüpdatet. De meest recente status van adoptie van de verschillende kittens kan je bekijken op onze Facebookpagina.

Voor een adoptie doen we een evaluatie van alle aanvragen die we ontvangen hebben voor een kitten. Daaruit kiezen we de adoptanten die het beste passen bij de noden van het katje. Het kan dus even duren voor je antwoord krijgt op je aanvraag maar je mag wel altijd een antwoord van ons verwachten.

Om praktische redenen kunnen onze katjes enkel geadopteerd worden door mensen gedomicilieerd in België en met een Belgisch rijksregisternummer (nodig voor het registreren van de chipgegevens). Dit omwille van vaccinaties en opvolging naar de toekomst toe.

 

Kittens ter adoptie:

 

Trix en Thimo

Hallo,
Wij zijn Trix en Thimo.
Laten we beginnen met onze ID-kaart eens op tafel te gooien:
Trix: zwart met een wit vlekje – Thimo: bruingrijs getijgerd
Geboortedatum: +/- 22/07/2021
Beide gesteriliseerd en gevaccineerd.
Zo, dat weten jullie dan al.

We werden samen met onze mama en broertje als kleine prutsjes bij onze opvangmama gebracht. Wat waren we bang! Het heeft een tijdje geduurd maar nu weten we wel beter… we hoeven niet bang te zijn van jullie “mensen”. Maar t.o.v. vreemden blijven we toch liever een beetje op onze hoede!
Ikzelf, Thimo, speel een hele dag door. Een stoffen balletje waar ik mee kan voetballen, verstoppertje spelen,… en af en toe uiteraard ook met een kattenvriendje, groot of klein. Ook met de kleine hond des huizes kom ik goed overeen! Mijn opvangmama vindt mij ook heel nieuwsgierig want ik volg haar overal en wil altijd zien wat ze doet. Soms mag ik zelfs helpen, zoals de was vouwen! 😊
Mijn zusje Trix is rustiger. Wat kan die slapen zeg! Maar als ze uit haar slaapplekje komt dan kunnen we lekker samen ravotten en rennen we het hele huis door! Zij heeft er dan weer geen probleem mee om door de lucht te zweven wanneer ze wordt gepakt door onze opvangmama. Respect daarvoor! Dat is nog niet zo mijn ding, ook al ga ik niet meer spartelen om weg te komen hoor. Die aaitjes, ik kan ze zeker ook wel appreciëren, maar toch nog liever op de grond.
Zoals ik dus al zei worden we beide graag geaaid, maar we zijn niet het type knuffelkatje dat bij jou in het zeteltje komt kruipen… nog niet! Maar misschien doen we dat wel bij jou! 😉
Wij zouden uiteraard heel graag samen blijven, maar hebben jullie al een speels kattenvriendje dan zullen wij zeker ook bij jou heel gelukkig worden!
Wil jij ons graag eens ontmoeten? Neem dan contact op met onze opvangmama Ingrid in Halle!
Tot snel!

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in.

Thimo-Trix

Thimo-Trix

 

Dahlia en Deli (geadopteerd)

Voor mama Dahlia en haar dochtertje Deli zoeken we samen een foreverhome. Deli is een speelse kitten die heel erg gehecht is aan haar mama. Dahlia een superlieve mams. Wie geeft dit duo een gouden mandje zodat ze voor altijd kunnen samenblijven?

Dahlia en Deli verblijven bij onze opvangmama Chris in Halle.

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in.

Dahlia en Delhi

Dahlia en Delhi

 

Josephien (geadopteerd), Jupiter, Jacob (geadopteerd) en Jill

❗️❗️OPGEPAST: mama josephien is leucose positief getest voor haar zoeken we een thuisje waar ze binnen blijft
❗️❗️OPGEPAST: kittens moeten na 6 maanden opnieuw getest worden op leucose in tussentijd MOETEN ze binnen gehouden worden tot het zeker is of ze al dan niet leucose hebben.

Wij zijn het mooie nestje uit Bogaarden. Mama Josephien heeft 4 prachtkittens op de wereld gezet, maar heeft net de diagnose gekregen dat ze Leucose heeft. Een thuis waar ze binnen mag blijven en misschien een andere kat met dezelfde aandoening zou echt fantastisch zijn. De kittens zijn getest en hebben geen leucose maar moeten binnen 6 maanden nog eens getest worden voor de zekerheid.

Mama Josephien is de allerliefste poes. Vanaf dag 1 was ze lief, dankbaar en zorgzaam. Ze is heel aanhankelijk , beschermend en heeft haar nestje altijd in het oog, wat ze ook doen. Ze is een ontzettend goede mama. Ze verdient het om een liefdevolle thuis te hebben.
En dan Jacob: onze lieve vriend is een mama’s kitten…maar zo lief en zacht. Samen met broertje Jupiter is hij de grootste speelvogel van het nest. Jacob houdt ervan om spontaan te komen knuffelen en met alles wat hij maar tegenkomt, te spelen.
Daarnaast hebben we Jupiter, zijn 2 rosse vlekjes op zijn witte rug maken hem zo bijzonder. Net zoals zijn broertje Jacob houdt hij van spelen en knuffelen.

En dan ons meisje: Jill. Zij is een echt mooi meisje. Klein en fijn en zo lief. Haar vacht, in heel speciale tricolor kleurtjes, maken haar ook bijzonder. Jupiter en Jill zouden ook graag samen naar hetzelfde gezin trekken. Een andere huisdier hebben we nog niet ontmoet. Oh ja, Er is nog een tricolor kitten, maar die heeft het hart gestolen van ons gezin en zij blijft in Bogaarden…
Vanaf begin augustus kunnen we naar ons nieuwe thuis trekken. Je mag het online formulier invullen als je kennis wil maken. Tot heel binnenkort.

Willen jullie 1 of meerdere kittens adopteren.

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in.

Josephien-Jupiter-Jacob-Jill

Josephien-Jupiter-Jacob-Jill

 

 

Jongvolwassen en volwassen katten ter adoptie:

 

Rebecca

Rebecca is 4 jaar oud. Ze werd door haar vorige baasje achtergelaten bij de dierenarts, omdat ze kanker had en ze deze kosten niet wilde of kon dragen.

Rebecca werd intussen geopereerd en is volledig hersteld van de kanker. Ze is heel zachtaardig van karakter en rustig, ook heel lief naar mensen toe, maar niet gek op soortgenootjes.

Voor Rebecca zoeken we dus een rustige thuis waar ze als poes alleen een prinsessenleventje kan leiden en genieten van alle aandacht voor haar alleen.

Wie geeft deze mooie meid de forever home waar ze zo naar verlangt? Ze vindt het echt niet fijn in de opvang samen met de vele andere katjes en wilt graag zo snel mogelijk haar valiesje pakken.

Rebecca verblijft bij opvangmama Chris in Halle. Ben jij de kandidaat-adoptant die we zoeken? Vul snel een adoptieformulier in!

Ter adoptie: Rebecca

Ter adoptie: Rebecca

 

Samen ter adoptie: Kiana en Kiano

Kiana en Kiano zijn broer en zus, leuke poesjes.
Kiano begint mooi open te bloeien, maar zijn zusje is nog een beetje een schrikkepuit. Ze laat zich voorzichtig aaien als ze hun natvoer opeten ’s morgens, zij heeft meer tijd nodig.
Ze verstaan zich perfect met de andere poezen en spelen vaak samen.

Ze verblijven bij opvangmama Mia in Huizingen.

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in op onze website.

Kiana-Kiano

Kiana-Kiano

 

Philou

Philou is vroeger een eeuwige zwerfpoes geweest.
‘S nachts komt hij bij je slapen om geaaid te worden, maar overdag wordt hij niet graag opgepakt.
Philou heeft soms een beetje last van 1 oog en neusje, licht kronisch geworden.
Zijn ouderdom is moeilijk te schatten daar hij al zijn tanden niet meer heeft.
Soms begint hij opeens te spelen zoals een kitten.

Wie wil deze lieve jongen een kans geven.
Hij verblijft bij opvangmama Mia in Huizingen.

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in op onze website.

Philoiu

Philou

 

Cloudy

Cloudy, kattin, geschatte geboortedatum maart 2021,

Cloudy kwam een paar weken geleden toe samen met 6 andere katjes die buiten werden geboren en ook buiten hebben geleefd. Gaandeweg hun groeispurt werden ze gevoederd door een lieve dame met het hart op de juiste plek. Na een tijdje kwamen de poezen naar binnen en uiteindelijk besloot de dame hulp in te roepen om ze een beter leven te geven.

Cloudy heeft zich al laten aaien, wat op zich een goed teken is, maar heeft zich recent teruggetrokken. Waarschijnlijk hebben de vangacties om ze te laten vaccineren er geen goed aan gedaan. Maar, het feit dat ze het kent en het ook heeft toegelaten en ervan heeft genoten is wel het bewijs dat dit katje zeker geniet van aandacht.

Cloudy heeft haar naam niet gestolen, ze heeft mooie rij rosse wolkjes op haar rug, met bovenaan ter hoogte van haar nek een grote zwart-rosse wolk de mooi in twee is verdeeld.

Gezien ze samen zit in een grote groep met andere katten die niet 100% op hun gemak zijn, komt ze niet echt los. Cloudy laat zich niet pakken. Voor haar zou het dus ideaal zijn dat ze geplaatst wordt bij een heel sociale kat zodat ze het gedrag overneemt en merkt dat het best ok is om bij de mensen te gaan. De adoptanten zullen bij dit katje zeker heel wat geduld moeten hebben en de hulp van de eigen sociale poes moeten inzetten. Cloudy zou kunnen alleen geplaatst worden maar dan zal de vertrouwensband veel langer op zich laten wachten. Dit kan enkel bij mensen die een pak ervaring hebben met katten die moeten wennen aan het binnenleven. Uiteindelijk bestaat er geen groter geluk dan een katje te zien transformeren en de kleine stapjes meemaken, dag na dag. Cloudy woont momenteel bij opvangmama Brigitte in Dworp. 

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in op onze website.

Cloudy

Cloudy

 

Bianca

Bianca is een volledig witte poes, heel aanhankelijk maar durft soms een pootje uithalen naar andere poezen toe, niks erg gewoon één slag van haar poot, maar misschien is het beter dat ze als poes alleen geplaatst wordt, zodat ze nog enkele mooie jaren kan genieten van haar oude dag.
Bianca zou geboren zijn in 2012, haar leeftijd zou ongeveer 10 jaar zijn.
Zij was een zeer beschermende moeder van 4 kittens die zij met veel liefde heeft groot gebracht nadat ze was bevallen in een schuur bij mensen wonende in een gerestaureerde hoeve in Wallonië.

Ze zat onder de vlooien en oormijt, maar hiervoor werd ze meermaals behandeld. Ze heeft het niet gemakkelijk gehad en heeft duidelijk lange tijd haar plan moeten trekken. Aangezien ze wel heel lief is naar mensen toe, vermoeden we dat ze in een ver verleden wel een thuis heeft gehad. Wie weet hoeveel nestjes ze in de voorbije 10 jaar al heeft grootgebracht, moederziel alleen…

Bianca heeft heel gevoelige darmen en eet uitsluitend droogvoer Hill’s Gastrointestinal BIOME. Bij andere voeding heeft ze diarree en natvoer is al helemaal geen optie voor haar.

Bianca is een leuke poes die een warme gezellige thuis zoekt als binnenpoes, zonder al te veel drukte, waar ze kan genieten van aandacht maar ook de nodige rust heeft als seniorkatje.

Wie biedt haar een gouden mandje?
Ze verblijft bij opvangmama Mia in Huizingen.

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in op onze website.

Bianca

Bianca

 

Abby (FELV-positief)

Abby is een klein tenger meisje geboren in 2020. Ze is verlegen maar verstaat zich met iedereen. Ze heeft een heel zachtaardig karakter en wacht steeds tot de laatste om te eten. Absoluut niet dominant dus, integendeel.

Abby werd getest op aids (FIV) en leucose (FELV) en testte positief op leucose. Zij kan dus enkel als binnenpoes worden geplaatst, alleen of met andere leucosekatjes.

Abby verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle.

Wie geeft dit meisje een kans zodat ze verder aan vertrouwen kan winnen?

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in op onze website.

Abby

Abby

 

Kylie

Kylie is een lieve knuffelpoes geboren in januari 2021. Het is een katje met een handleiding en een speciaal karakter.

Ze is speels en vrij dominant naar andere katten toe. Ze kan ook heel lief zijn, want het liefst ligt ze de ganse avond op jouw schoot. Ze komt eerst discreet op de armleuning liggen om dan zachtjes met haar pootje te vragen of ze op je schoot mag. Kylie kan perfect alleen geplaatst worden, zolang ze maar voldoende aandacht en liefde krijgt. Tijdens het spelen durft ze soms haar klauwen gebruiken of zelfs te bijten. Eveneens als ze geaaid wordt en er geen zin in heeft.
Voor Kylie zoeken we iemand met ervaring die kordaat kan zijn en weet hoe hier mee om te gaan.
Kinderen zijn sowieso uitgesloten.
Een thuis waar ze voldoende ruimte heeft en ook veilig naar buiten kan, zou ideaal zijn voor deze mooie meid.

Kylie verblijft bij onze opvangmama Sybille in Buizingen en is vertrekkensklaar.

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in op onze website.

Kylie

Kylie

 

Zena

Zena is geboren in 2020 en dus bijna 2 jaar oud. Deze kleine meid zoekt een warm mandje waar ze omringd wordt veel liefde en aandacht.

Zena verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle.

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in op onze website.

Zena

Zena

 

Amby

Deze verlegen jongen werd geboren in 2018. Hij is vrij verlegen en éénkennig, maar eens hij je wat beter leert kennen en je zijn vertrouwen hebt, is het een echte knuffelpoes. Doordat hij zo verlegen is, valt hij niet echt op in de groep tussen onze volwassen katjes, maar hij verdient zeker een warme thuis. Je herkent deze schat aan de speciale vorm van zijn oortje.

Amby werd overgenomen van een asiel in Wallonië, waar volwassen katjes weinig kans maken op adoptie, vandaar dat wij graag helpen om voor deze lieverd een warm mandje te zoeken.

Amby’tje verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle.

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in op onze website.

Amby

Amby

 

Qadira

Qadira werd geboren in 2021 en kwam in opvang door afstand. Een kitten heeft nl. veel energie, voldoende plaats en speelgoed nodig en bij voorkeur een speelkameraadje.

Het is een jonge speelse meid met een speciale tekening in het zwart maar ook een beetje grijs. Ze is super sociaal, miauwt constant om aandacht en wordt heel graag geknuffeld.

Ben jij op zoek naar een “plakpotpoes”?
Ben je vaak thuis?
Heb je reeds een ander jong sociaal katje, die nood heeft aan een soortgenootje?
Dan is Qadira misschien de perfecte match.

Qadira verblijft in Halle bij onze opvangmama Chris.

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in op onze website.

Qadira

Qadira

 

Quibus en Ian

Quibus en Ian zijn lieve poezen, ze bijten noch krabben.
Quibus begint zich goed te geven en houdt van geaaid te worden, vooral ’s avonds en dit wanneer het hem zint, nu bijna dagelijks.
Ian wit/zwart kijkt graag tv en loopt overal rond in huis, maar laat zich niet aanraken.
Het zijn echt leuke poezen en speelvogels en heel erg aan elkaar gehecht.

Geen van beide zijn vechters naar andere poezen toe, hier zijn ze met 10 en komen met iedereen overeen.

Wie gunt deze 2 schatten een forever gouden mandje, het zijn geen schootpoezen maar wie weet dat ze in een nieuwe omgeving wel de klik maken.
Ze verblijven bij opvangmama Mia in Huizingen

Willen jullie Quibus en Ian adopteren? Vul dan het adoptieformulier in op onze website.

Quibus-Ian

Quibus-Ian

 

 

Alvaro

Guess who’s back?

Alvaro! 3de keer goede keer?
Wie wil Alvaro een droomthuis geven? ❤️❤️❤️

Alvaro is 1 jaar oud, gecastreerd, gechipt en binnenkort wordt zijn vaccin ook vernieuwd. Hij is medisch tip top inorde. Alvaro zit in opvang bij Nina te Ninove.

We zoeken voor hem een huisje zonder jonge kinderen. Hij kan met andere katten én honden. Bij voorkeur binnenshuis maar een overdekte kattenren of veilige tuin is ook fantastisch!

Alvaro is een slimme kerel die graag speelt en houdt van knuffels. Het vraagt enige tijd voor hij je vertrouwt, maar nadien ben je zijn beste maatje.
We plaatsen hem liefst waar hij een speelkameraadje heeft, zodat hij zich niet verveelt. ❤️🙏

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in op onze website.

Alvaro

Alvaro

Elliot (herplaatsing)

Voor deze prachtige zwarte panter gaan we op zoek naar een nieuwe foreverhome.

Elliot is een lieve kater van ongeveer 3 jaar oud, volledig wettelijk in orde aangezien hij vorig jaar bij Poezensnoetje werd geadopteerd. Deze knuffelbeer en lekkerbek zoekt een rustige thuis (zonder kleine kinderen) waar hij ook in een veilige omgeving naar buiten kan. In zijn huidige thuis kan hij vrij binnen en buiten via een kattenluikje. Hij eet graag brokjes maar is ook verzot op natvoer. Elliot is een echte lekkerbek.

Waarom wordt Elliot herplaatst? Ondanks dat hij graag speelt met de andere kat des huizes, ervaart deze teveel stress omdat Elliot te dominant is.

Hij kan dus zeker overweg met andere katjes maar hij is wel heel aanwezig en speelt de baas in huis.
Voor dat Elliot in opvang kwam bij Poezensnoetje, zat hij reeds anderhalf jaar in een opvang in Wallonië samen met 2 broertjes die als buitenkatjes werden geplaatst. Na anderhalf jaar wist de verzorgster uiteindelijk het vertrouwen van Elliot te winnen en ontdekte hij dat knuffels wel kon appreciëren. Zijn verhuis naar hier was moeilijk maar na 6 weken kwam hij plots zelf tussen de benen van zijn opvangmama flossen. Sindsdien is hij heel aanhankelijk en knuffelt er op los. Uiteraard zoals de meeste katjes, vooral wanneer hij er zin in heeft en anders laat hij het wel merken.
Elliot verblijft bij zijn huidige personeel in Buizingen.
✅ Knuffelpoes
✅ Dominant
✅ Moet buiten kunnen
✅ Rustige thuis
✅ Moet ‘verhuizen’ begin juli (baasje verhuist zelf)
❌ Geen kleine kinderen, grote kinderen geen probleem

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in op onze website.

Elliot

Elliot

 

Martin

Martin is geboren in 2014 en is via collega’s in Wallonië bij ons terechtgekomen, omdat hij daar geen enkele kans krijgt op een gouden mandje. Deze lieverd met een heel zacht karakter, heeft een zwaar leven achter de rug, maar is nog in perfecte gezondheid. Hij heeft door zijn ooglid een droevige blik. Martin is onderdanig naar andere katjes toe.

Wie opent zijn hart en geeft deze schat een nieuwe thuis?

Hij verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle.

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in op onze website.

Martin

Martin

Opnieuw ter adoptie: Milo

Milo is terug van weggeweest. Hij miauwde teveel, waardoor men dacht dat hij ongelukkig was, dus zoeken we opnieuw een nieuwe thuis voor hem.
Milo gaat door het leven op 3 pootjes, dus voor hem zoeken we een veilige binnenthuis. Hij is een beetje dominant en wordt dus best als poes alleen herplaatst. Oh ja, hij vraagt veel aandacht en is verzot op knuffels.

Wil jij Milo écht een thuis voor het leven geven?
Hij verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle.

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in op onze website.

Milo

Milo

Phoebie

Phoebie is 10 jaar oud, geboren 2012. Na 10 jaar heeft haar baasje afstand van haar gedaan. Phoebie past niet meer in haar leven…
Voor dit meisje zoeken we dus een nieuwe foreverhome waar ze de komende 10 jaar gelukkig kan zijn. Het is een rustig meisje dat niet van drukte houdt, dus best een rustige omgeving, zodat ze zich makkelijk thuis zal voelen.

Wie geeft dit lieve meisje een nieuwe thuis?

Phoebie verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle.

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in op onze website.

Phoebie

Phoebie

 

Pepsi

Pepsi werd gevonden onder een auto op de parking van een supermarkt in Brussel. Hij was duidelijk niet op zijn gemak en hopeloos op zoek naar zijn baasje, duidelijk niet gewend om buiten te zijn. We vermoeden dat deze lieverd daar werd gedumpt, in de hoop dat iemand hem mee naar huis zou nemen.

Deze knappe zwart witte jongen is geschat op 3 jaar oud. Het is een super softie en de ideale binnenpoes. Pepsi heeft een heel zacht karakter en kan zeker ook met kinderen. Een echte allemansvriend.

Wie geeft deze lieve jongen een foreverhome?
Hij verblijft bij opvangmama Chris in Halle.

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in op onze website.

Pepsi

Pepsi

 

Yazz

Yazz is een mooie roswitte jongen geboren in 2020. Hij werd gevonden in Brussel op een voederplaats, maar niet opgeëist. We weten dus niet veel over deze knappe kaper, maar wat we wel kunnen vertellen is dat het een super lieve en zachte poes is.
Een echte allemansvriend.
Yazz wordt enkel geplaatst als binnenpoes.

Hij verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle.

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in op onze website.

Yazz

Yazz

 

Lacy

Deze knappe meid kwam in opvang met een bekkenbreuk. Ze is nu genezen. Lacy werd geboren in 2001 en heeft een pittig karakter.
Verder is ze buitengewoon speels. Ze zet zelfs haar pootjes om je benen om aandacht te vragen en om te spelen. Kortom, dit meisje zoekt personeel dat veel tijd heeft om haar te entertainen en de aandacht te geven die ze verdient.

Lacy wordt geplaatst als binnenpoes, met niet te kleine kinderen, gezien haar felle karakter. Ze wordt liefst alleen geplaatst aangezien ze ook wat dominant is en niet alle andere soortgenootjes tolereert.

Wie heeft veel tijd om het ideale personeel te worden van deze dame?

Lacy verblijft bij opvangmama Chris in Halle.

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in op onze website.

Lacy

Lacy

 

Athena

Deze prachtige meid is geboren in 2015 en kwam in opvang wegens sterfgeval. Haar langharige pels vraagt de nodige vachtverzorging. Het is een lieve knuffelpoes, maar eentje met een sterk karakter. Ze wilt wel geaaid worden a maar toont aan wanneer het genoeg is en ze rust wilt.
Gezien haar sterk karakter wordt ze niet met kleine kinderen geplaatst.
Voor Athena zoeken we een binnenthuis, ze is vrij rustig, dus kan perfect op een appartement.

Athena verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle.

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in op onze website.

Athena

Athena

Dao

De grootste speelvogel bij onze opvangmama Chris is ongetwijfeld Dao. Deze speelse meid werd geboren in 2021 en is dus slechts één jaar oud.
Ze werd eveneens gevonden in Wallonië, regio Mons, en werd door een lieve dame naar onze opvang gebracht, zodat ze een gouden mandje krijgt.

Dao is echt een allemansvriend, zolang ze maar kan spelen én eten is dit meisje heel gelukkig.

Dao verblijft bij opvangmama Chris in Halle.

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in op onze website.

Dao

Dao

 

Minouche

Minouche is een poes van 10 jaar oud. Ze is geboren in 2012. Ze werd afgezet bij de dierenarts om haar te laten inslapen omdat haar baasje naar het rusthuis was verhuisd. Onze dierenartsen slapen geen gezonde dieren in, maar nemen contact op met ons.
Minouche is echt een superlieve kat met een onderdanig karakter. Ze zoekt een rustig binnenhuisje om haar knuffels kwijt te geraken.

Minouche verblijft bij onze opvangmama Chris in Halle.

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in op onze website.

Minouche

Minouche

Noucka en Nalani

Hallo! Wij zijn Noucka (mamapoes, geschat op 2/3 jaar) en Nalani (kittenpoes, geboren rond 15/04/22). Lezen jullie even aandachtig mee? Want wij zijn “specialekes”….

Ik, mama Noucka ben een enorm lieve en rustige poes en zeer sociaal naar mensen toe. Ik verkies ergens te verblijven waar er niet al teveel drukte heerst, zodat ik overdag lekker kan dutten. Gezien Nalani mijn enige kitten is, ben ik enorm aan haar gehecht. We vertrekken dus niet zonder mekaar!! Nalani is een lieverd die je instant vrolijk maakt en graag naast je komt spinnen… Ze huppelt vrolijk rond en doet zelf mama Kim haar ochtendhumeur als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ze ziet in alles een opportuniteit om te spelen en lijkt wel een kitten met een extra batterijtje (of 2 :-)). Wij kunnen eventueel met andere katten, maar moeten hieraan ook eventjes wennen. Als je al een lieve sociale poes hebt, kan dit dus zeker. Vooral kleine Nalani kan wel een speelkameraadje gebruiken. Hoewel mamapoes Noucka andere katten wel verdraagt, vragen we om voldoende ruimte zodat ze ook haar eigen plekje heeft. Ervaring in kattenintroductie is zeker een pluspunt als je al een kat in huis hebt.

“Kijk eens aan, deze katjes hebben gevouwen oortjes?!!” Horen we jullie denken. Dat klopt, wij zijn namelijk Scottisch folds! Deze raskatten mogen, om een goede reden, niet meer gekweekt worden. Ze hebben namelijk een gendefect wat resulteert in afwijkingen in het kraakbeen in de gewrichten én een abnormale ontwikkeling van de botten. Lees er zeker en vast het postje op de FB pagina van poezensnoetje (in de zoekfunctie kan je Scottish intypen, het berichtje dateert van 27 juli) op na.

Vooraleer massaal te reageren, willen we jullie vooral bewust maken van de extra zorg – en ook het bijkomende kostenplaatje – dat deze katjes met zich meebrengen. Mama Noucka moet maandelijks naar de dierenarts voor een injectie met Solensia (56 euro/ maand). Ze staat ook op speciaalvoer en krijgt dagelijks de nodige supplementen. Deze poes vraagt dus een nauwe opvolging door de dierenarts, het liefst eentje die ook huisbezoeken kan doen. Noucka vindt een bezoekje aan de dierenarts namelijk behoorlijk stressvol. De toekomst voor kleine Nalani kunnen we moeilijk voorspellen, maar momenteel is ze kerngezond! De kans is echter groot dat ook zij in de toekomst te kampen krijgt met dezelfde problematiek als Noucka.

We zijn er ons van bewust dat deze katjes een beetje “bagage” hebben, maar ze hebben zoveel liefde terug te geven! Wie écht een gouden hart heeft voor dieren geeft dit duo ongetwijfeld een kans, toch? Mensen met ervaring met het ras, of ervaring met de conditie, krijgen een streepje voor bij adoptie. Opvangmama Kim, die in Pepingen woont, hanteert voor dit duo een strenge selectie. Mensen die niet verder kijken dan het hoge instagramgehalte van deze katjes doen de moeite voor een aanvraag liever niet. Ben jij de speld in de hooiberg die we zoeken?

Interesse? Vul dan het adoptieformulier in op onze website.

Noucka-Nalani

Noucka en Nalani

 

Stalkatten en niet-sociale katten ter adoptie

Er zijn momenteel geen stalkatten ter adoptie.

 

Is dit je eerste kitten? Lees dan zeker ook ons artikel over de aanschaf van een kitten.

Deze geadopteerde kittens verblijven vanaf nu in hun gouden mandje!

Wil je op de hoogte blijven van alle kittens die ter adoptie komen? Volg dan zeker ook onze  Facebookpagina.