Ter adoptie

Het kittenseizoen loopt ondertussen ver ten einde. We hebben momenteel vooral volwassen katten en nog te socialiseren kittens in opvang.

Heeft u interesse in de adoptie van een kitten? Lees hier meer over de adoptieprocedure of vul het aanvraagformulier voor de adoptie van een kitten in.

We hebben ook een aantal volwassen katten en stalkatten ter adoptie, deze vind je onderaan de pagina. Ook zij verdienen een gouden mandje 🙂

Opgelet: de pagina wordt slechts één keer per week geüpdatet. De meest recente status van adoptie van de verschillende kittens kan je bekijken op onze Facebookpagina.

Voor een adoptie doen we een evaluatie van alle aanvragen die we ontvangen hebben voor een kitten. Daaruit kiezen we de adoptanten die het beste passen bij de noden van het katje. Het kan dus even duren voor je antwoord krijgt op je aanvraag maar je mag wel altijd een antwoord van ons verwachten.

Kittens ter adoptie:

Boris (ter adoptie) en Boran (geadopteerd)

 • Katers
 • +/- 6 maanden oud
 • Beide katten zijn bijna identiek (Boris is iets bleker en ligt achteraan op de foto)
 • Boris en Boran zijn onafscheidelijk. Door een spijtig voorval zijn ze onlangs 10 dagen gescheiden geweest. Gelukkig hebben ze elkaar teruggevonden! Ze liggen dan ook erg vaak samen in de mand of krabton en geven elkaar kusjes en knuffels.
 • Karakter: ze spelen wel maar zijn over het algemeen redelijk rustig. Ze zijn wel enorme fan van de ballenbaan of spelen regelmatig eens met andere opvangertjes.
 • Ze zijn soms nog wat bang maar als je ze rustig benadert kan je ze wel aaien. Oppakken lukt niet.
 • Boran is een beetje schuchter maar geniet er wel van om geaaid te worden want dan begint hij te spinnen. Boris is de bange van de twee, amaar als je hem kan pakken (toevallig als hij bovenop de krabpaal ligt 😊) laat hij zich af en toe wel aaien. Met natvoer is hij ook te verleiden.
 • Sinds kort komt Boran spontaan in de zetel zitten bij zijn opvangmama, ze is dan ook overtuigd dat met het nodige geduld ze allebei enorm gaan openbloeien.
 • Aangezien ze nogal snel schrikken zijn ze niet geschikt om te plaatsen in een gezin met jonge kinderen.
 • We zoeken een thuis waar ze rustig de tijd krijgen om te wenen.
 • Vanaf de lente van 2020 zouden ze graag naar buiten willen gaan in een veilige tuin.
 • Boris en Boran liggen liefst zo hoog mogelijk
 • Beschikbaar vanaf 19 oktober
 • Verblijfplaats: Buizingen
 • Interesse in Boris? Vul het aanvraagformulier voor de adoptie in!
Boris-Boran

Ter adoptie: Boris & Boran

 

Xavier

 • Kater
 • Lief en zacht karakter, maar moet nog wat wennen om zelf naar je toe te komen.
 • Verblijfplaats: Huizingen
 • Interesse in Xavier? Vul het aanvraagformulier voor de adoptie in!
Xavier

Ter adoptie: Xavier

 

Xyenna en Xantos

Xyenna is zoals haar broer lief maar heeft ook een beetje schrik en als je haar neemt zal ze nooit bijten of krabben, deze kleine meid heeft gewoon wat tijd nodig om te wennen, Xyenna heeft 1 wit en 1 zwart oor, haar broer heeft 2 zwarte oren
Xantos is wel een lieve poes maar heeft een beetje schrik, maar met liefde en geduld komt dat in orde, ze bijt of krabt niet.

Een update over Xantos, want hij is al veel veranderd ondertussen.

Xantos was heel verlegen toen hij hier is toegekomen maar hij heeft sindsdien veel geleerd.
Het is ondertussen een echte knuffel geworden, is van het principe dat alle knuffels die hij gemist heeft toen hij bang was nu met interest moeten ingehaald worden. Hoe meer aaitjes hoe beter, en dat moet hij soms zelfs verkondigen aan de hele wereld met veel kroeltjes.
Soms verschiet hij wel nog eens maar hij wordt elke dag dapperder.

Xantos verblijft momenteel in Herzele en is op zoek naar een thuis zonder kleine kinderen. Hij is een katertje van ongeveer 8 maanden oud en is helemaal wettelijk in orde.

Xyenna en Xantos verblijven bij opvangmama Kirsten in Herzele.

Interesse in Xantos en Xyenna? Vul het aanvraagformulier voor de adoptie in!

Xyenna-Xantos.jpg

Ter adoptie: Xyenna-Xantos

 

foto van Poezensnoetje vzw.

Ter adoptie: Xantos

 

Riley

Hi, mijn naam is Riley en ik ben nog heel schuw. Ik ben een echte poppemie want als mijn opvangmama mij in haar armen neemt, blijf ik schoon liggen maar ik moet nog aan vertrouwen winnen dus zou ik liever in een kalm gezin komen zonder jonge kinderen en liefst samen met één van mijn broertjes of zusjes, want ik heb hen nodig om verder mijn vertrouwen op te bouwen. Wie maakt mijn droom waar?

Riley wordt dus samen geplaatst met een ander kitten van het R-nestje.

Riley verblijft bij onze opvangmama Muriel in Wemmel.

Interesse in Riley? Vul het aanvraagformulier voor de adoptie in!

Riley-new

Ter adoptie: Riley

 

Rasha

Hallo,
Ik ben Rasha en moet nog wat vertrouwen winnen maar elke dag maak ik vooruitgang. Het beste voor mij zou zijn dat ik een rustig gezin vind, dat mij heel veel aandacht zal geven zodat ik heel binnenkort heel veel met jullie kan spelen. Dit is mijn wens voor Sinterklaas. Wie maakt mijn droom waar ?

Rasha verblijft bij onze opvangmama Muriel in Wemmel.

Interesse in Rasha? Vul het aanvraagformulier voor de adoptie in

foto van Poezensnoetje vzw.

Ter adoptie: Rasha

 

Jongvolwassen en volwassen katten ter adoptie:

Dodi

Ik ben Dodi, een rustige kater van 6 jaar en heb de laatste jaren een zwerversbestaan gehad. Dat wil niet zeggen dat ik wild ben, integendeel, als ik mensen vertrouw en zij beginnen tegen mij te praten, dan begin ik vol plezier te dabben en te spinnen. Ik vind aaitjes heel leuk en als dank was ik heel graag de handen die mij aaien. Ik leg mij dan ook dikwijls neer en rol heen en weer. Ongeveer anderhalf jaar geleden is mijn oog beginnen ontsteken en als zwervertje kreeg ik wel eten van mensen maar geen medische zorgen. Een weekje geleden heeft dan toch iemand mij binnen genomen en is met mij naar de dierenarts gegaan om mijn oog te laten behandelen. Momenteel zit ik in een warm huis bij mijn opvangmama… veel geluiden rond mij, zoals de tv of radio ben ik niet gewend, dan ga ik meestal naar een andere kamer waar het rustig is… daar moet ik dus nog aan wennen. Mijn opvangmama is volop bezig om mij volledig wettelijk in orde te brengen zodat ik naar een eigen gouden mandje kan zoeken en niet meer op straat moet leven.
Ben jij iemand die een rustige kater een tweede leven wil gunnen? Gelieve dan het aanvraagformulier in te vullen op de website van Poezensnoetje VZW. Misschien tot gauw!

Interesse in Dodi? Vul het aanvraagformulier voor de adoptie in!

83687223_1049067028799974_7493887486708416512_n.jpg

Ter adoptie: Dodi

Amanda en Doortje

Ik wil mijn twee schattekes nog een laatste kans geven op een gouden mandje in huis.
Amanda (ros) is geboren op 1 augustus 2018, ze is nu al een jaar in opvang en heeft een eigen kamer samen met haar vriendinnetje Doortje (ros/wit).
Haar zus hebben we na een maand kunnen plaatsen maar Amanda is niet zo makkelijk.
Ze doet niemand kwaad maar is gewoon wantrouwig.
Ze heeft het super gedaan toen zwerfkat Doortje met haar kittens van 5 dagen oud bij haar in de ruimte werd gezet. Doortje was echt een zwerfkat van nog geen jaar oud. Gevonden in maïsveld en weer herenigd met haar 5 kittens. Deze kittens hebben allen een thuis gevonden maar mama Doortje nog niet.

Graag zou ik Amanda en Doortje samen een plaatsje bij iemand willen geven ik ben ervan overtuigd dat wanneer ze in een huiselijke omgeven geplaatst kunnen worden ze (zonder andere katten) zeker nog verder open bloeien .
Het zou zo jammer zijn om ze in het voorjaar te plaatsen als “stalkatjes ” .

Wie wil deze katjes een kans geven?
Amanda is volledig in orde. Doortje nog maar alleen steriel omdat het in de eerste instantie de bedoeling was dat Doortje weer terug buiten als zwerfkat door het leven zou gaan maar ze hoort bij Amanda vandaar dat ik ze niet wil scheiden. Doortje kan nog in orde gezet worden voor adoptie.

Amanda en Doortje verblijven bij opvangmama Annick in Tollembeek.

Willen jullie Amanda en Doortje een gouden mandje geven? Voor dit duo hanteren we een voordeeltarief.

Interesse in Amanda en Doortje? Vul het aanvraagformulier voor de adoptie in!
foto van Poezensnoetje vzw.

Ter adoptie: Amanda en Doortje

 

Sofie

Ik ben Sofie, ik kwam samen met mijn 2 kittens in de opvang terecht. Zij vonden samen hun nieuwe thuis, en ondanks het heel leuk bij mijn opvangfamilie is wil ik graag ook mijn eigen plekje.
Sofie is bij nieuwe mensen heel schuchter en het duurt lang eer ze zich veilig voelt. Bij een eerste bezoek zal ze zich wegstoppen uit schrik. Maar eens ze ontdooit is ze de liefste met andere katten of mensen. Ze spint heeeel de tijd als je met haar bezig bent en komt ook naar je toe als je haar roept.
We zoeken een rustige familie, liefst met andere sociale katten, voor Sofie waar ze genoeg tijd krijgt om haar nieuwe baasje te vertrouwen.

Sofie logeert bij Michael in Kester.

Interesse in Sofie? Vul het aanvraagformulier voor de adoptie in!

Sofie

Ter adoptie: Sofie

 

Stalkatten en niet-sociale katten ter adoptie

We hebben momenteel geen stalkatjes ter adoptie.

 

Is dit je eerste kitten? Lees dan zeker ook ons artikel over de aanschaf van een kitten.

Deze geadopteerde kittens verblijven vanaf nu in hun gouden mandje!

Wil je op de hoogte blijven van alle kittens die ter adoptie komen? Volg dan zeker ook onze  Facebookpagina.